جداسازی و بررسی ویژگیهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوسهای (Lactobacillus) روده قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) و توان ضد باکتریایی آنها در برابر یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri)
(ندگان)پدیدآور
نادعلیزاده طبری, نیکیمشکینی, سعیدتوکمه چی, امیرنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
لاکتوباسیلوسها متداولترین باکتریهای پروبیوتیک هستند. هدف این مطالعه، جداسازی و ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوسهای روده قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) برای تقویت دستگاه گوارش این ماهی بود. پس از تهیه 75 عدد ماهی قزلآلای رنگینکمان پرورشی، محتویات روده آنها در محیط آبگوشتMRS (de MAN, ROGOSA and SHARPE) کشت شده و 56 پرگنه لاکتوباسیلوس با آزمونهای بیوشیمیایی مشخص شدند. سویههای لاکتوباسیلوس با آزمونهای بیوشیمیایی و واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) شناسایی و فعالیت ضدباکتریایی، حساسیت در برابر آنتیبیوتیکها، مقاومت در برابر صفرا و شرایط اسیدی (3=pH) مورد بررسی قرار گرفت. جمعا شش سویه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) ، لاکتوباسیلوس روتری (Lactobacillus reuteri)، لاکتوباسیلوس انیمالیس (Lactobacillus animalis)، لاکتوباسیلوس فرمنتوم (Lactobacillus fermentum)، لاکتوباسیلوس لیشمانیا (Lactobacillus Leishmania) و لاکتوباسیلوس دلبروکی (Lactobacillus delbrueckii) شناسایی شدند. فعالیت ضد باکتریایی لاکتوباسیلوس لیشمانیا در برابر یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) به طور معنیداری (05/0˂p) بیشتر از آنتیبیوتیک انروفلوکساسین بود. همه سویههای جداسازی شده در برابر آنتیبیوتیکهای اکساسیلین و وانکومایسین مقاوم و به تتراسایکلین حساس بودند. لاکتوباسیلوس انیمالیس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی بترتیب بیشترین مقاومت را در برابر صفرا (05/0˂p) و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بیشترین مقاومت را در برابر شرایط اسیدی از خود نشان دادند. براساس نتایج در مجرای گوارشی قزلآلای رنگینکمان، لاکتوباسیلوسهایی پروبیوتیک وجود دارد که از میان آنها لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس دلبروکی از ویژگیهای پروبیوتیک بهتری برخوردارند.
کلید واژگان
لاکتوباسیلوسقزلآلای رنگینکمان
خواص پروبیوتیک
Yersinia ruckeri
ميكروبيولوژي آبزيان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-08-011399-05-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات و آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانگروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشکاه ارومیه، ارومیه، ایران
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشکاه ارومیه، ارومیه، ایران
شاپا
1026-13542322-5998




