نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزنده بودی, فریدهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی آذرم, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorرجب زاده قطرمی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorدشتیان نسب, عقیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:55:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:55:29Z
dc.date.available1399-08-23T09:55:29Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:55:29Z
dc.date.issued2020-08-01en_US
dc.date.issued1399-05-11fa_IR
dc.identifier.citationزنده بودی, فریده, محمدی آذرم, حمید, رجب زاده قطرمی, ابراهیم, قاسمی, احمد, دشتیان نسب, عقیل. (1399). اثر سطوح مختلف نیاسین و کربوهیدرات جیره غذایی بر رشد، ترکیب لاشه و شاخص-های بیوشیمیایی همولنف میگوی پا سفید جوان Litopenaeus vannamei. مجله علمي شيلات ايران, 29(3), 1-12.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2292-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599157
dc.description.abstractدر این مطالعه اثر جیره­های آزمایشی حاوی سطوح مختلف کربوهیدرات و نیاسین بر شاخص­های رشد و ترکیب لاشه و شاخص­های بیوشیمیایی همولنف میگوی جوان پاسفید(Litopenaeus vannamei) در پژوهشکده میگوی بوشهر به مدت 45 روز مورد بررسی قرار گرفت. میانگین وزن اولیه میگوها 33/0±5 گرم و پرورش در تانک­های 300 لیتری و در 8 تیمار انجام شد. تغذیه 4 بار در روز و با استفاده از جیره آزمایشی فرموله شده حاوی دو سطح 15 و 30 درصد کربوهیدرات و سه سطح 100، 150 و 200 میلی­گرم در کیلوگرم نیاسین انجام شد. همچنین دو تیمار 30 و 15 درصد کربوهیدرات بدون نیاسین به عنوان شاهد استفاده شد. در انتهای دوره، شاخص­های رشد، ترکیب لاشه و شاخص­های بیوشیمیایی همولنف در تیمارها اندازه­گیری شد. بهترین عملکرد رشد شامل بالاترین مقدار وزن نهایی (5/0±05/14 گرم)، طول نهایی (05/0±38/13 سانتی متر) و نرخ رشد ویژه (07/0±23/2 درصد) در تیمار حاوی 15 درصد کربوهیدرات و 100 میلی­گرم نیاسین در هر کیلوگرم غذا اندازه­گیری شد (05/0p<). همچنین بالاترین مقدار گلوگز (mg/dL 88/0±66/53)، لیپوپروتئین­های پر چگالی (HDL) (mg/dL 57/0±27) و پروتئین کل (mg/dL 17/0­±90/10) در تیمار حاوی 15 درصد کربوهیدرات و 100 میلی­گرم نیاسین در هر کیلوگرم غذا بود (05/0p<). از سویی، بالاترین مقدار پروتئین لاشه در تیمارهای حاوی 15 درصد کربوهیدرات و مقدار 150-100 میلی­گرم نیاسین در کیلوگرم جیره غذایی مشاهده شد (05/0p<). همچنین با کاهش مقدار کربوهیدرات جیره غذایی مقدار چربی لاشه کاهش یافت (05/0p<). نتایج نشان داد که سطح پایین کربوهیدرات به همراه 100 میلی­گرم نیاسین در کیلوگرم جیره غذایی میگوی پاسفید جوان سبب اثرگذاری مطلوب بر رشد، ترکیب لاشه و همولنف میگوهای جوان وانامی می‌شود.fa_IR
dc.format.extent536
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectلاشهfa_IR
dc.subjectهمولنفfa_IR
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectکربوهیدراتfa_IR
dc.subjectمیگوی پاسفیدfa_IR
dc.subjectنیاسینfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleاثر سطوح مختلف نیاسین و کربوهیدرات جیره غذایی بر رشد، ترکیب لاشه و شاخص-های بیوشیمیایی همولنف میگوی پا سفید جوان Litopenaeus vannameifa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم و فنون دریایی شیلاتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهرfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه خلیج فارسfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات میگوی کشورfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue3
dc.citation.spage1
dc.citation.epage12


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد