نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorولی پور, منصورfa_IR
dc.contributor.authorاوجی فرد, امینfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, عالیfa_IR
dc.contributor.authorستوده, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorباقری, داراfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:54:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:54:54Z
dc.date.available1399-08-23T09:54:53Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:54:54Z
dc.date.issued2019-07-01en_US
dc.date.issued1398-04-10fa_IR
dc.identifier.citationولی پور, منصور, اوجی فرد, امین, حسینی, عالی, ستوده, ابراهیم, باقری, دارا. (1398). اثر جایگزینی پودر ماهی با پودر لارو سوسک زرد (Tenebrio molitor) بر عملکرد رشد، شاخص‌های خون‌شناسی و برخی از پارامترهای ایمنی غیراختصاصی بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 28(2), 13-26. doi: 10.22092/ISFJ.2019.118906fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118906
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2121-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599110
dc.description.abstractیک آزمایش 8 هفته‌ای به ‌منظور تعیین مقدار مناسب جایگزینی پودر ماهی جیره با پودر سوسک زرد (Tenebrio molitor) جهت ارزیابی اثر آن بر عملکرد رشد، شاخص‌های خونی و پاسخ‌های ایمنی بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان  (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. 5 جیره با میزان نیتروژن و چربی یکسان با سطوح جایگزینی 0 درصد (شاهد)، 25 درصد (TM25)، 50 درصد (TM50)، 75 درصد (TM75) و 100 درصد (TM100) پودر ماهی با پودر سوسک زرد فرموله شدند. هر جیره به ‌طور تصادفی در سه تکرار با 20 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن اولیه 5/0±10 گرم تقسیم‌بندی گردید (مجموعاً 300 بچه ماهی). در پایان آزمایش نتایج نشان داد که میانگین وزن نهایی بچه ماهیان تغذیه ‌شده با جیره‌‌های شاهد (7/0±7/41 گرم) و جیره حاوی 25 درصد (1/2±1/43 گرم) پودر لارو سوسک زرد به ‌طور معنی‌داری نسبت به سایر تیمارها بالاتر بود (05/0>p). پایین ترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تیمار شاهد (1/0±76/0) مشاهده شد که نسبت به تیمار 70 درصد (06/0±93/0) اختلاف معنی داری داشت (05/0>p). درصد افزایش وزن ماهیان با افزایش میزان پودر سوسک زرد  در جیره کاهش نشان داد. تعداد سلول های قرمز خون تحت تأثیر سوسک زرد  قرار نگرفت، اما میزان هموگلوبین و هماتوکریت با افزایش سطح سوسک زرد کاهش یافتند (05/0>p). جایگزینی پودر ماهی با پودر سوسک زرد تأثیر معنی‌داری بر میزان گلوکز و تری گلیسرید پلاسما ماهیان در مقایسه با جیره شاهد ایجاد نکرد (05/0<p). پروتئین کل، آلبومین و گلوبولین پلاسما به طور معنی‌داری تحت تأثیر سطوح مختلف سوسک زرد  قرار گرفتند (05/0>p). میزان هورمون کورتیزول و فعالیت مسیر کمپلمان پلاسما در بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی‌داری نشان نداد (05/0<p). بر اساس آنالیز خط شکسته سطح بهینه جایگزینی پودر ماهی با پودر سوسک زرد در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان 25 درصد می‌باشد و در این سطح بچه ماهیان بالاترین درصد افزایش وزن را نشان دادند.fa_IR
dc.format.extent484
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118906
dc.subjectپودر ماهیfa_IR
dc.subjectپودر حشراتfa_IR
dc.subjectجایگزینی پروتئینfa_IR
dc.subjectبیوشیمی خونfa_IR
dc.subjectقزل‌آلای رنگین‌کمانfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleاثر جایگزینی پودر ماهی با پودر لارو سوسک زرد (Tenebrio molitor) بر عملکرد رشد، شاخص‌های خون‌شناسی و برخی از پارامترهای ایمنی غیراختصاصی بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه خلیج فارسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه خلیج فارسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه خلیج فارسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه خلیج فارسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه خلیج فارسfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue2
dc.citation.spage13
dc.citation.epage26


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد