| dc.contributor.author | نجفی, زینب | fa_IR |
| dc.contributor.author | اورجی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | یگانه, سکینه | fa_IR |
| dc.contributor.author | کرامت امیرکلایی, عبدالصمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:54:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:54:23Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:54:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:54:23Z | |
| dc.date.issued | 2019-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نجفی, زینب, اورجی, حسین, یگانه, سکینه, کرامت امیرکلایی, عبدالصمد. (1397). تأثیر عصارهی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد،
مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجههای سرمی بچهماهی
قزلآلای رنگینکمان(Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 27(5), 1-9. doi: 10.22092/ISFJ. 2018.1022092 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ. 2018.1022092 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2046-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599062 | |
| dc.description.abstract | این پژوهش به منظور بررسی اثرات عصارهی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد، مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجههای سرمی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. در این راستا تعداد 240 عدد بچه ماهی با میانگین وزن2/0±36/8 گرم در حوضچههای پلاستیکی 100لیتری در 4 تیمار غذایی به ترتیب شامل، صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 درصد عصاره در کیلوگرم جیره با سه تکرار به مدت 60 روز تغذیه شدند. اندازهگیری فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب در طول دوره پرورش انجام شد. نتایج فاکتورهای رشد (وزن نهایی، شاخص رشد ویژه و رشد روزانه) و کارایی تغذیه (ضریب تبدیل غذا و کارایی پروتئین) در انتهای دوره پرورش نشان داد، تیمارهای تغذیه شده با غذای حاوی 1 درصد عصارهی الکلی یونجه نسبت به تیمار شاهد به صورت معنی داری بهبود یافته بود (05/0p<). همچنین افزایش مقدار چربی لاشه در تیمار 1 درصد عصاره مشاهده شد، ضمن اینکه اختلاف معنیداری با گروه شاهد ملاحظه گردید (05/0p<). بررسی فراسنجههای سرمی نشان داد، بین ماهیان تغذیه شده با عصارهی الکلی یونجه و گروه شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0p<) بطوریکه کمترین مقدار کلسترول و تریگلیسرید و بیشترین سطح پروتئین در گروه 5/1 درصد عصاره مشاهده شد. همچنین بیشترین مقدار گلوکز را تیمار شاهد به خود اختصاص داد. با توجه به نتایج مطالعه حاضر میتوان اذعان نمود، افزودن عصاره الکلی یونجه به میزان 1 تا حداکثر 5/1 درصد جیره، میتواند عملکرد رشد و فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون بچهماهیان قزلآلای رنگین کمان را بهبود بخشد.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 557 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ. 2018.1022092 | |
| dc.subject | قزلآلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | عصاره الکلی یونجه | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد رشد | fa_IR |
| dc.subject | فراسنجههای سرمی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر عصارهی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد،
مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجههای سرمی بچهماهی
قزلآلای رنگینکمان(Oncorhynchus mykiss) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 9 | |