نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنجفی, زینبfa_IR
dc.contributor.authorاورجی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorیگانه, سکینهfa_IR
dc.contributor.authorکرامت امیرکلایی, عبدالصمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:54:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:54:23Z
dc.date.available1399-08-23T09:54:22Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:54:23Z
dc.date.issued2019-01-01en_US
dc.date.issued1397-10-11fa_IR
dc.identifier.citationنجفی, زینب, اورجی, حسین, یگانه, سکینه, کرامت امیرکلایی, عبدالصمد. (1397). تأثیر عصاره‌ی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد، مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجه‌های سرمی بچه‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 27(5), 1-9. doi: 10.22092/ISFJ. 2018.1022092fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ. 2018.1022092
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2046-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599062
dc.description.abstractاین پژوهش به منظور بررسی اثرات عصاره­ی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد، مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجه­های سرمی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. در این راستا تعداد 240 عدد بچه ماهی با میانگین وزن2/0±36/8 گرم در حوضچه‏های پلاستیکی 100لیتری در 4 تیمار غذایی به ترتیب شامل، صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 درصد عصاره در کیلوگرم جیره با سه تکرار  به مدت 60 روز تغذیه شدند. اندازه­گیری فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب در طول دوره پرورش انجام شد. نتایج فاکتورهای رشد (وزن نهایی، شاخص رشد ویژه و رشد روزانه) و کارایی تغذیه (ضریب تبدیل غذا و کارایی پروتئین) در انتهای دوره پرورش نشان داد، تیمارهای تغذیه شده با غذای حاوی 1 درصد عصاره­ی الکلی یونجه نسبت به تیمار شاهد به صورت معنی داری بهبود یافته بود (05/0p<). همچنین افزایش مقدار چربی لاشه در تیمار 1 درصد عصاره مشاهده شد، ضمن اینکه اختلاف معنی­داری با گروه­ شاهد ملاحظه گردید (05/0p<). بررسی فراسنجه­های سرمی نشان داد، بین ماهیان تغذیه شده با عصاره­ی الکلی یونجه و گروه شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0p<) بطوریکه کمترین مقدار کلسترول و تری­گلیسرید و بیشترین سطح پروتئین در گروه 5/1 درصد عصاره مشاهده شد. همچنین بیشترین مقدار گلوکز را تیمار شاهد به خود اختصاص داد. با توجه به نتایج مطالعه حاضر می‏توان اذعان نمود، افزودن عصاره الکلی یونجه به میزان 1 تا حداکثر 5/1 درصد جیره، می­تواند عملکرد رشد و فراسنجه­های بیوشیمیایی سرم خون بچه­ماهیان قزل­آلای رنگین کمان را بهبود بخشد.  fa_IR
dc.format.extent557
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ. 2018.1022092
dc.subjectقزل‌آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectعصاره الکلی یونجهfa_IR
dc.subjectعملکرد رشدfa_IR
dc.subjectفراسنجه‌های سرمیfa_IR
dc.titleتأثیر عصاره‌ی الکلی یونجه (Medicago sativa) بر عملکرد رشد، مصرف غذا، ترکیب بدن و برخی از فراسنجه‌های سرمی بچه‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue5
dc.citation.spage1
dc.citation.epage9


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد