تاثیر آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia franciscana) غنی شده با روغن ماهی و روغن سویا همراه با ویتامین E بر ساختار زوائد پیلوریک در لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus)
(ندگان)پدیدآور
خدابنده, فاطمهسروی مغانلو, کوروشخدابنده, صابرنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش تاثیر غنی سازی آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia franciscana) با روغن ماهی و سویا همراه با ویتامینE بر ساختار زوائد پیلوریک در لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) بررسی شد. بدین منظور 1500 قطعه لارو با میانگین وزنی 2±51 میلیگرم به طور تصادفی در 15 مخزن توزیع گردیدند. سپس لاروها در قالب 5 تیمار آزمایشی با آرتمیای غنی نشده (گروه شاهد)، آرتمیای غنی شده با روغن سویا و 15 درصد ویتامین E، آرتمیای غنی شده با روغن سویا و 30 درصد ویتامین E، آرتمیای غنی شده با روغن ماهی و 15 درصد ویتامین E ییو آرتمیای غنی شده با روغن ماهی و 30 درصد ویتامین E به مدت 17 روز تغذیه شدند. در انتهای آزمایش از هر تیمار 15 قطعه لارو جهت بررسیهای بافت شناسی در محلول بوئن تثبیت شدند. نتایج تجزیه و تحلیل آماری بافتشناسی کل دوره نشان داد، روغن ماهی و روغن سویا به عنوان عامل اصلی و موثر بر شاخص مساحت لایه پوششی زوائد پیلوریک بوده و غنیسازی آرتمیا با روغن ماهی و سویا موجب افزایش معنیدار (05⁄0P
کلید واژگان
آرتمیاروغن
ویتامین E
زوائد پیلوریک
تاسماهی ایرانی
تكثير و پرورش
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-05-011397-02-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه ارومیهدانشگاه ارومیه
دانشگاه تربیت مدرس
شاپا
1026-13542322-5998




