| dc.contributor.author | رخشانی, مرضیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | میردار هریجانی, جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | قرایی, احمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:54:12Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:54:12Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:54:12Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:54:12Z | |
| dc.date.issued | 2018-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رخشانی, مرضیه, میردار هریجانی, جواد, قرایی, احمد. (1397). بررسی قدرت بیهوشی و آسیبهای بافتی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita) در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران, 27(1), 1-10. doi: 10.22092/ISFJ.2018.116274 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.116274 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1897-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599046 | |
| dc.description.abstract | هدف از این مطالعه بررسی اثر بیهوش کنندگی و آسیبهای بافتی اسانس نعناع فلفلی در ماهی کپور معمولی است. تعداد 70 عدد ماهی کپور معمولی با میانگین وزن و طول کل به ترتیب 54/1±52/8 گرم و 16/1±47/8 سانتی متر در غلظتهای مختلف اسانس نعناع فلفلی شامل 200، 250، 300، 350، 400، 450 و ppm 500 به شیوه حمام بیهوش شدند. میانگین دما، pH و سختی آب مورد استفاده در طی دوره آزمایش به ترتیب برابر C°2±22، 7 و 981 میلی گرم بر لیتر ثبت شد. پس از تیمار ماهیان، زمانهای رسیدن به مراحل مختلف بیهوشی، از دسترفتن تعادل، بیهوشی سبک، بازگشت تعادل و احیا کامل در گروههای مختلف اندازهگیری شد. سپس به منظور تعیین تاثیرات احتمالی اسانس نعناع فلفلی از غلظت های 200، 300، 400 و ppm 500 در زمانهای صفر و 24 ساعت، اقدام به نمونهبرداری بافتی از اندامهای کبد، کلیه و آبشش ماهیان شد و بعد از تهیه مقاطع میکروسکوپی و رنگآمیزی آنها، با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین زمان رسیدن به بیهوشی کامل در تیمار های 200 و ppm 500 و به ترتیب پس از 11±5/100 و 16±73 ثانیه بود. کمترین زمان احیاء مربوط به تیمار ppm 200 و به مدت 4/8±300 ثانیه ثبت شد. همچنین مشخص شد که با افزایش غلظت ماده بیهوش کننده، زمان القا بیهوشی سریعتر و زمان بازگشت از بیهوشی افزایش مییابد. از طرفی آسیب شناسی بافتی نیز نشان داد که غلظت بهینه ppm 200 فاقد تأثیرات جانبی است و میتوان از این غلظت بدون نگرانی از آسیبهای احتمالی به عنوان یک ماده بیهوش کننده بی خطر استفاده نمود.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 976 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.116274 | |
| dc.subject | اسانس نعناع فلفلی | fa_IR |
| dc.subject | بیهوشی | fa_IR |
| dc.subject | کپور معمولی | fa_IR |
| dc.subject | هیستوپاتولوژی | fa_IR |
| dc.subject | بهداشت و بيماريهاي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | بررسی قدرت بیهوشی و آسیبهای بافتی اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita) در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 10 | |