یافته کوتاه: تعیین درصد و فراوانی آلودگی میگوهای سفید هندی (Penaeus indicus) و پرورشی وانامی (Litopenaeus vannamei) بندرعباس به تک یاخته داخلی Gregarine
(ندگان)پدیدآور
مخیر, زهرهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
تکثیر میگو با توجه به طعم و مزه آن و ارزش غذایی بالایی که دارد هم اکنون به شکل گستردهای در اغلب کشورهای جهان رواج پیدا کرده است. ایجاد یک منبع پروتئینی برای مصرف کننده، خود دلیلی محکم برای ایجاد رقابت در عرضه میگو به بازارهای فروش بین کشورهای همتراز شده و این مهم راههای بهتر و مؤثرتری برای بدست آوردن کیفیت مطلوب این محصول را میطلبد.
اکنون با وجود امکانات مناسب طبیعی در کشور، باید همگام باکشورهای مطرح در این زمینه حرکت نمود . این صنعت از سال 1370 با احداث کارگاه پرورش میگو در کلاهی بندرعباس آغاز شد لیکن در ابتدا به خاطر مسائل اجرایی ومدیریتی پیشرفت محسوسی مشاهده نشد. قریب چند سال است که شیلات ایران به همراه بخش خصوصی به تکثیر و پرورش میگو، بطور گستردهای اقدام نموده و در این میان شیلات از گونههای میگوی آب شیرین و آب شور بهره جسته است و در حال حاضر پرورش میگو در استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان همچنین مازندران و گلستان صورت میگیرد و در بعضی استانهای دیگر مراحل آزمایشی را طی میکند و در صورت حصول نتیجه دلخواه، این صنعت در آن مناطق گسترش خواهد یافت.
کلید واژگان
آلودگیمیگو
سفید هندی
وانامی
گرگارین
بهداشت و بيماريهاي آبزيان
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2017-03-011395-12-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران، صندوق پستی: 6116-14155شاپا
1026-13542322-5998




