| dc.contributor.author | بیرمی, نگار | fa_IR |
| dc.contributor.author | ذاکری, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | کوچنین, پریتا | fa_IR |
| dc.contributor.author | یاوری, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدی آذرم, حمید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:53:45Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:53:46Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:53:45Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:53:46Z | |
| dc.date.issued | 2017-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بیرمی, نگار, ذاکری, محمد, کوچنین, پریتا, یاوری, وحید, محمدی آذرم, حمید. (1395). بررسی اثر سطوح متفاوت اسیدهای آمینه لیزین و متیونین بر ترکیبات بیوشیمیایی و پروفیل اسید آمینه بدن ماهیان جوان صبیتی (Sparidentex hasta). مجله علمي شيلات ايران, 25(5), 129-141. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110320 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110320 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1312-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599008 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه که به مدت 8 هفته به طول انجامید اثر سطوح متفاوت لیزین و متیونین بر ترکیبات بیوشیمیایی و پروفیل اسیدهای آمینه بدن ماهیان جوان صبیتی (Sparidentex hasta) بررسی شد. بدین منظور تعداد 180 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن اولیه 4/1 ± 59/37 گرم، به طور تصادفی در 18 تانک توزیع گردیدند. ماهیان سه بار در روز تا حد سیری و با 6 جیره غذایی تغذیه شدند که جیره های غذایی عبارت بودند از: تیمار 1 (گروه کنترل): فاقد لیزین و متیونین، تیمار 2: 100 % متیونین، تیمار 3: 75 % متیونین و 25 % لیزین، تیمار 4: 50 % متیونین و 50 % لیزین، تیمار 5: 25 % متیونین و 75 % لیزین، تیمار 6: 100% لیزین. نتایج نشان داد که محتوای پروتئین لاشه به طور معنی داری تحت تاثیر مکمل های آمینو اسیدی قرار گرفت و بالاترین میزان آن در لاشه ماهیان تغذیه شده با تیمار 3 سنجش شد(p<0.05). بعلاوه افزایش سطح لیزین در جیره سبب افزایش میزان چربی لاشه ماهیان مورد مطالعه گشت هرچند که محتوای چربی، رطوبت و خاکستر لاشه در بین گروه های مختلف تفاوت معنی دار نشان نداد. همچنین مجموع اسیدهای آمینه ضروری (EAA∑) و اسیدهای آمینه غیر ضروری (NEAA∑) و نسبت ، تحت تاثیر مکمل های آمینواسیدی قرار گرفتند به طوری که EAA∑ بدن و نسبت با افزایش سطح مکمل ها بطور معنی داری افزایش نشان داد و در تیمارهای تغذیه شده با سطوح بالای متیونین بالاترین مقدار مشاهده شد. نتایج حاصل مبین آن است که افزودن مکمل های آمینو اسیدی به میزان 75% مکمل متیونین و 25% مکمل لیزین به جیره ای با 95/45 درصد پروتئین دارای اثرات مثبت بر ترکیبات بیوشیمیایی لاشه و محتوی اسیدهای آمینه بدن در پرورش بچه ماهی صبیتی می باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 571 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110320 | |
| dc.subject | ماهی صبیتی | fa_IR |
| dc.subject | اسید آمینه | fa_IR |
| dc.subject | لیزین | fa_IR |
| dc.subject | متیونین | fa_IR |
| dc.subject | Sparidentex hasta | fa_IR |
| dc.subject | تكثير و پرورش | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر سطوح متفاوت اسیدهای آمینه لیزین و متیونین بر ترکیبات بیوشیمیایی و پروفیل اسید آمینه بدن ماهیان جوان صبیتی (Sparidentex hasta) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر. | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر. | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر. | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر. | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 25 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 129 | |
| dc.citation.epage | 141 | |