بررسی اثرات ناشی از استرس کلرور سدیم روی قندخون و هورمون کورتیزول در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
حافظ امینی, پریوشعریان, شهربانوپریور, کاظمنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق دو عامل خونی شامل قند خون و هورمون کورتیزول و تغییرات آنها نسبت به مقادیر مختلف شوری در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد مطالعه قرار گرفتند. در 7 آکواریم 100 لیتری غلظت های، (آب معمولی) 0، 3، 6، 9، 12، 15 و 18 گرم در لیتر نمک طعام به آب معمولی اضافه شد و در هر کدام 16 ماهی کپور معمولی با اوزان مختلف 50 تا 90 گرم ریخته شد. در زمانهای بین 12 ساعت الی 96 ساعت، از خون ماهیان نمونه گیری به عمل آمد و فاکتورهای مزبور سنجش شدند. نتایج نشان داد که با غلظت 18 گرم در لیتر، کلیه ماهیان در کمتراز 12 ساعت تلف شدند. قند خون ماهی کپور معمولی به شوری بالا حساسیت زیادی نشان داد و با افزایش شوری، از مقدار آن کاسته شد. در این تحقیق تغییرات میزان قند خون بین 5/13 تا 321 میلی گرم در دسی لیتر در نوسان بود. هورمون کورتیزول بین 10 تا 70 میکرو گرم در دسی لیتر متغیر بود و با افزایش شوری افزایش نشان داد
کلید واژگان
قند خونکورتیزول
کپور معمولی
cyprinus carpio
فيزيولوژي آبزيان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2003-10-011382-07-09
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998




