بررسی اثرات پربیوتیکی مخمر Saccharomyces cerevisiae var. ellipsoideus غیرفعال بر برخی شاخصهای رشد، مصرف جیره، بازماندگی و میکروبیوتای روده بچه فیل ماهی (Huso huso)
(ندگان)پدیدآور
حسینی فر, سید حسینمیرواقفی, علیرضامجازی امیری, باقرخوشباور رستمی, حسینعلیپورامینی, ملوکدرویش بسطامی, کاظمنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این تحقیق، بررسی اثرات پربیوتیکی مخمر Saccharomyces cerevisiae غیرفعال بر شاخصهای رشد، بازماندگی، ترکیب بدن و میکروبیوتای روده بچه فیلماهی (Huso huso) بود. این پژوهش در قالب یک طرح کاملاٌ تصادفی انجام شد که شامل تغذیه بچه فیل ماهی ها با جیرههای غذایی حاوی 1، 2 و 5 درصد مخمر و شاهد (4 تیمار و 3 تکرار) بود. بچه فیلماهی ها با میانگین وزنی ( ±انحراف استاندارد) (0/56±11/40) و تراکم 35 عدد در حوضچههای فایبرگلاس ذخیرهسازی و به مدت 6 هفته با جیرههای آزمایشی حاوی سطوح مختلف مخمر تغذیه شدند. در انتهای دوره شاخصهای رشد (وزن نهایی، افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، فاکتور وضعیت)، ضریب تبدیل غذایی، ترکیب شیمیایی لاشه (رطوبت، خاکستر، چربی، پروتیئن خام) و میکروبیوتای رودهای (تعداد کل باکتریهای و تعداد لاکتوباسیلوسها) بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد بچه ماهیهای تغذیه شده با جیره حاوی 5 درصد مخمر، بطور معنیداری وزن نهایی، نرخ رشد ویژه بیشتر، فاکتور وضعیت بهتر و ضریب تبدیل غذایی کمتری در مقایسه با تیمار شاهد و مخمر 1 درصد داشتند (P0.05). بررسی ترکیب شیمیایی لاشه تفاوت معنیداری بین تیمارها نشان نداد (P0.05). var. ellipsoideus
کلید واژگان
مخمرتغذیه
میکروبیوتای روده
فیل ماهی
آلودگي محيطهاي آبي
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2011-01-011389-10-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998




