| dc.contributor.author | بهمنی, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | ظریف فرد, اسماعیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | خدادادی, مژگان | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمودی, نعمت اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | اوجی فرد, امین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:53:12Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:53:13Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:53:12Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:53:13Z | |
| dc.date.issued | 2011-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بهمنی, محمود, ظریف فرد, اسماعیل, خدادادی, مژگان, محمودی, نعمت اله, اوجی فرد, امین. (1389). اثر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر ترکیب لاشه ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides). مجله علمي شيلات ايران, 19(4), 11-20. doi: 10.22092/ISFJ.2017.109956 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.109956 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-126-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598969 | |
| dc.description.abstract | با توجه به اهمیت مطالعات مربوط به امکان سازگاری و توسعه پرورش ماهیان دریایی با ارزش نظیر هامور معمولی در کشور و نیز نقش مستقیم نوکلئوتیدها بعنوان عوامل تاثیرگذار بر ترکیب شیمیایی بدن در این گونه ارزشمند، پژوهش حاضر در تابستان سال 1387 در کارگاه تکثیر میگوی پارس آبزیستان استان بوشهر به مدت 10 هفته (شامل 2 هفته سازگاری و 8 هفته پرورش) انجام پذیرفت. اثر نوکلئوتید جیره در 5 سطح غذایی صفر، 15/0، 25/0، 35/0 و 5/0 درصد از جیره بر ترکیب عضله بچه ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) با میانگین (± انحراف استاندارد) 29/0±70/10 گرم وزن آغازین در مخازن 300 لیتری با تراکم ذخیرهسازی 15 عدد ماهی با سه تکرار در هر تیمار انجام شد. در ارتباط با ترکیب عضله، حداکثر میزان پروتئین در تیمار 15/0 درصد و حداکثر میزان چربی در تیمارهای 15/0 و 25/0 درصد مشاهده شد که اختلاف معنیداری با گروه شاهد داشتند. حداقل و حداکثر میزان خاکستر نیز بترتیب در تیمارهای 15/0 و 35/0 درصد مشاهده گردید. در مورد میزان خاکستر بین تیمارهای 15/0 ، 25/0 و 35/0 درصد با گروه کنترل نیز اختلاف معنیداری مشاهده شد. همچنین تیمار 35/0 بالاترین میزان رطوبت را دارا بود و بهترین کیفیت لاشه در تیمار 15/0 درصد بدست آمد. نتایج حاصل مبین آن است که نوکلئوتید جیره در شرایط پرورش ماهیان دریایی نظیر بچه ماهی هامور معمولی نیز دارای اثرات مثبت بر ترکیب شیمیایی عضله میباشد بطوریکه این نقش درخصوص سطوح پروتئن عضله بطور ویژه در سطح 15/0 درصد ملاحظه گردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1348 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.109956 | |
| dc.subject | عضله | fa_IR |
| dc.subject | غذا | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | ماهی هامور معمولی | fa_IR |
| dc.subject | Epinephelus coioides | fa_IR |
| dc.subject | آلودگي محيطهاي آبي | fa_IR |
| dc.title | اثر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر ترکیب لاشه ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 11 | |
| dc.citation.epage | 20 | |