| dc.contributor.author | جواهری بابلی, مهران | fa_IR |
| dc.contributor.author | چوی, رانا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عسگری, ابوالفضل | fa_IR |
| dc.contributor.author | رومیانی, لاله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:52:55Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:52:55Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:52:55Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:52:55Z | |
| dc.date.issued | 2012-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-07-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جواهری بابلی, مهران, چوی, رانا, عسگری, ابوالفضل, رومیانی, لاله. (1391). بررسی اثر انجماد بر تغییرات کیفیت شیمیایی و ترکیب اسید چرب میگوی پاسفید غربی پرورشی ((Litopenaeus vannamei. مجله علمي شيلات ايران, 21(3), 31-44. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110069 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110069 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-728-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598942 | |
| dc.description.abstract | تغییرات کیفیت شیمیایی و ترکیب اسید چرب عضله میگوی پاسفید غربی پرورشی
((Litopenaeus vannamei طی شش ماه نگهداری در دمای 18- درجه سانتیگراد با اندازهگیری میزان رطوبت، خاکستر، پروتئین، چربی، اسیدهای چرب و شاخصهای تیوباربیتوریک اسید(TBA)وpH مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که در پایان شش ماه نگهداری در سردخانه میزان رطوبت، خاکستر، پروتئین و چربی بترتیب از 93/75 به 10/73، از50/1 به 07/2، از 13/25 به 87/20 و از 83/0 به 23/0 درصد تغییر یافت. اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA) با میزان 21/45 درصد بیشترین و اسیدهای چرب اشباع با میزان 08/30 درصد و اسیدهای چرب غیراشباع یا یک پیوند دوگانه (MUFA) با میزان 32/19 درصد در رتبههای بعدی قرار داشتند. از میان اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه C18:2n6،C20:5n3 و بترتیب با میزان 32/15، 68/9 و 48/8 درصد و از میان اسیدهای اشباع C16:0 و C18:0 با میزان 18/15 و 04/13 درصد و از میان اسیدهای چرب غیراشباع یا یک پیوند دوگانه اسید C18:1n9 با میزان 32/15 درصد از اسیدهای چرب غالب بودند. در طول دوره نگهداری در سردخانه میزان اسیدهای چرب غیراشباع و اسیدهای چرب اشباع از 53/64 و 08/30 درصد به 97/54 و 03/44 درصد بترتیب تغییر یافتند. میزان تیوباربیتوریک اسید (TBA) از 0065/0 به میزان 35/0 میلیگرم مالون دی آلدئید بر کیلوگرم در انتهای دوره نگهداری رسید، که دارای اختلاف معنیدار بود. نتایج نشان دادند که عضله میگو نگهداری شده در دمای 18- درجه سانتیگراد از لحاظ شاخص اکسیداسیون چربی به مدت شش ماه قابل قبول میباشد. C22:6n3
عضله میگوی پاسفید غربی پرورشی | fa_IR |
| dc.format.extent | 493 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110069 | |
| dc.subject | کیفیت غذا | fa_IR |
| dc.subject | محصولات شیلاتی | fa_IR |
| dc.subject | ترکیب شیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | ایران | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر انجماد بر تغییرات کیفیت شیمیایی و ترکیب اسید چرب میگوی پاسفید غربی پرورشی ((Litopenaeus vannamei | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 31 | |
| dc.citation.epage | 44 | |