نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتوکمه چی, امیرfa_IR
dc.contributor.authorشمسی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorمشکینی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorدلشاد, رضاfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی مغانجوقی, احدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:52:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:52:54Z
dc.date.available1399-08-23T09:52:54Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:52:54Z
dc.date.issued2012-10-01en_US
dc.date.issued1391-07-10fa_IR
dc.identifier.citationتوکمه چی, امیر, شمسی, حسین, مشکینی, سعید, دلشاد, رضا, قاسمی مغانجوقی, احد. (1391). بهبود شاخص‌های رشد و برخی از پارامترهای پاسخ ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده توام از ویتامین C و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus. مجله علمي شيلات ايران, 21(3), 13-22. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110067fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110067
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-723-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598940
dc.description.abstractبه منظور بررسی تأثیر تغذیهای ویتامین C و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس (Lactobacillus rhamnosus) بر شاخصهای رشد و برخی از پارامترهای پاسخ ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان، 480 عدد ماهی با وزن متوسط (± انحراف معیار) 5±68 گرم از یکی از مزارع پرورشی ارومیه تهیه گردید. پس از طی دوران سازگاری ماهیان در قالب چهار گروه به مدت چهار هفته بترتیب با جیرههای آزمایشی شامل: غذای کنسانتره عادی (گروه یک)، غذای کنسانتره حاوی یک گرم در کیلوگرم ویتامین C (گروه دوم)، غذای کنسانتره حاوی یک گرم ویتامین C و Lactobacillus rhamnosus به میزان 107×5CFU در هر کیلو (گروه سوم) و غذای کنسانتره حاوی Lactobacillus rhamnosus به میزان 107×5 بر گرم (گروه چهارم) مورد تغذیه قرار گرفتند. سپس همه گروهها به مدت دو هفته دیگر با جیره عادی تغذیه شدند. زیست سنجی در روز 30 مطالعه انجام شد و هر دو هفته یکبار خونگیری ماهیان برای سنجش پارامترهای ایمنی شامل فعالیت لیزوزیم، فعالیت راه میانبر کمپلمان سرم و مقدار آنتی بادی تام پلاسما صورت گرفت. نتایج نشان داد که استفاده توام ویتامین C و پروبیوتیک قادر است شاخصهای رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان را بطور معنی‌داری افزایش دهد. همچنین فعالیت لیزوزیم سرم و راه میانبر کمپلمان به طور معنی داری در ماهیان گروه سوم (استفاده توام ویتامین C و پروبیوتیک) نسبت به سایر گروهها بیشتر بود. مقدار آنتی بادی کل پلاسمای ماهیان گروه سوم در روزهای 15، 30 و 45 مطالعه بیشتر از مقادیر آن در سایر گروهها بود ولی فقط در روز 30 مطالعه اختلاف آماری معنی دار را با سایر گروهها نشان داد. براساس نتایج بدست آمده میتوان گفت که استفاده توام ویتامین C و Lactobacillus rhamnosus میتواند شاخصهایی نظیر وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن و ضریب رشد ویژه و پاسخهای ایمنی ماهی قزل آلا (فعالیت لیزوزیم، فعالیت راه میانبر کمپلمان سرم و مقدار آنتی بادی تام پلاسما) را بهبود ببخشد، اما برای بدست آوردن نتایج بهتر انجام مطالعات میدانی بیشتر لازم است.CFUfa_IR
dc.format.extent270
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110067
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectترکیبات خونیfa_IR
dc.subjectغذای مکملfa_IR
dc.subjectخصوصیات زیستیfa_IR
dc.subjectفيزيولوژي آبزيانfa_IR
dc.titleبهبود شاخص‌های رشد و برخی از پارامترهای پاسخ ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده توام از ویتامین C و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosusfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue3
dc.citation.spage13
dc.citation.epage22


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد