نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسپهداری, ابوالفضلfa_IR
dc.contributor.authorسعیدی, علی اصغرfa_IR
dc.contributor.authorکاکولکی, شاپورfa_IR
dc.contributor.authorحبیبی کوتنایی, فرشیدهfa_IR
dc.contributor.authorباباعلیان, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:52:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:52:33Z
dc.date.available1399-08-23T09:52:33Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:52:33Z
dc.date.issued2014-01-01en_US
dc.date.issued1392-10-11fa_IR
dc.identifier.citationسپهداری, ابوالفضل, سعیدی, علی اصغر, کاکولکی, شاپور, حبیبی کوتنایی, فرشیده, باباعلیان, علیرضا. (1392). بررسی میزان شیوع استرپتوکوکوزیس در ماهیان قزل الای رنگین کمان درمزارع پرورشی شرق استان مازندران (حوضه رودخانه هراز ). مجله علمي شيلات ايران, 22(4), 41-50.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1169-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598914
dc.description.abstractاسترپتوکوکوزیس یک بیماری عفونی باکتریایی است که دراکثر مراکز تکثیر و پرورش ماهیان سردابی ( قزل آلای رنگین کمان) کشور مشاهده شده است . این بیماری دارای این قابلیت است که به شکل همه گیر مزارع ماهیان سردآبی را در اقلیم های مختلف تهدید نماید و خسارتهای اقتصادی زیادی را به صنعت آبزی پروری وارد نماید. در بروز ، گسترش و همه گیر شدن این بیماری عواملی از جمله دمای آّب ، میزان نیتریت، نیترات، آمونیوم، کدورت، اکسی‍‍ژن محلول، دبی و فلور باکتریائی نقش دارند .این مطالعه به هدف بررسی میزان آلودگی و ابتلای گروههای سنی مختلف ماهیان قزل الای رنگین کمان به استرپتوکوکوزیس درمزارع پرورشی شرق استان مازندران (حوضه رودخانه هراز ) اجرا گردید. با بکارگیری روش نمونه برداری تصادفی ، تعداد 10عدد از مزارع منتخب زیر پوشش پروژه قرار گرفت. به منظور جداسازی ، شناسایی و تشخیص بیماری ضمن بررسی علائم ظاهری ومشاهدات کلینیکی از آزمون های بیوشیمیایی و PCR استفاده شد. به این منظور، نمونه برداری از تعداد1200 عدد ماهی از 10 مزارعه منتخب، در یک بازه زمانی یک ساله وبا تناوب ماهیانه به انجام رسید. طی این تحقیق مشخص شد که 8 عدد از 175عدد بچه ماهی دارای علائم بیماری ( 6/4درصد ) و 2 عدد از 307 عدد بچه ماهی فاقد علائم بیماری (7/0 درصد) ، آلوده به باکتری استرپتوکوک بودند. از طرفی 21 عدد از 235 عدد ماهی (9/8 درصد) پرواری دارای علائم بیماری و 5 عدد از 483 عدد ماهی پرواری فاقد علائم بیماری (1 درصد) ، آلوده به باکتری استرپتوکوک بودند. باکتری استرپتوکوک جدا شده بر اساس تست های بیوشیمیایی و آزمایشات مولکولی استرپتوکوکوس یوبریس (Streptococcus Uberis) شناسایی گردید.fa_IR
dc.format.extent247
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectاسترپتوکوکوزیسfa_IR
dc.subjectقزل آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectمیزان شیوعfa_IR
dc.subjectاستان مازندرانfa_IR
dc.subjectبهداشت و بيماريهاي آبزيانfa_IR
dc.titleبررسی میزان شیوع استرپتوکوکوزیس در ماهیان قزل الای رنگین کمان درمزارع پرورشی شرق استان مازندران (حوضه رودخانه هراز )fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue4
dc.citation.spage41
dc.citation.epage50


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد