مقایسه، تعیین کیفیت و ارزیابی فساد فیلههای منجمد شده ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) وارداتی و پرورش یافته در ایران
(ندگان)پدیدآور
موسی یی پور, محبوبهشعبانپور, بهارهپورعاشوری, پرستوجمشیدی, انیسهاعتمادیان, یاسمننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از مشکلات فرآوردههای تولیدی از فیلههای منجمد وارداتی ماهی تیلاپیا مانند ناگت، تلخ شدن این فراوردهها طی نگهداری در شرایط انجماد است. لذا در این تحقیق، کیفیت فیلههای منجمد تیلاپیای وارداتی با فیلههایی از آنها که در ایران پرورش یافته است، طی دو ماه نگهداری ارزیابی و روند فساد در آنها مقایسه گردید. طبق نتایج ارزیابیها (ترکیبات تقریبی، تیوباربیوتوریک اسید (TBA)، اسیدهای چربآزاد (FFA)، هیپوزانتین (HX)، فرمالدئید (FA)، دیمتیلآمین (DMA)، پپتیدهای محلول در تریکلرواستیکاسید (TCA)، حلالیت پروتئین، الکتروفورز، پروفایل اسید چرب) میزان DMA و TCA فیلههای وارداتی بترتیب 6/0میلیگرم DMA-N در هر 100 گرم نمونه و 35/0میلیمول تیروزین در گرم نمونه بود که نسبت به DMAو TCA فیله پرورشی در زمان صفر (بترتیب 2/0 میلیگرم DMA-N در هر 100 گرم نمونه و 18/0 میلیمول تیروزین در گرم نمونه) بالاتر و محتوای پروتئین آنها (65/15 درصد در فیله وارداتی و 60/18درصد در فیله پرورشی)کمتر بود. در نتیجه، بالا بودن میزان پپتیدها و تولید آنها طی فرآیندهای بعدی در فیلههای منجمد وارداتی، میتواند دلیل تلخی فرآوردههای تولید شده از آنها باشد.
کلید واژگان
ارزیابی کیفیتشاخصهای فساد
فیله منجمد
مدت ماندگاری
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-011398-02-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
شاپا
1026-13542322-5998




