• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 28, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 28, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه، تعیین کیفیت و ارزیابی فساد فیله‌‌های منجمد شده ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) وارداتی و پرورش یافته در ایران

    (ندگان)پدیدآور
    موسی یی پور, محبوبهشعبانپور, بهارهپورعاشوری, پرستوجمشیدی, انیسهاعتمادیان, یاسمن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    548.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از مشکلات فرآورده‌‌های تولیدی از فیله‌‌های منجمد وارداتی ماهی تیلاپیا مانند ناگت، تلخ شدن این فراورده‌‌ها طی نگهداری در شرایط انجماد است. لذا در این تحقیق، کیفیت فیله‌‌های منجمد تیلاپیای وارداتی با فیله‌‌هایی از آنها که در ایران پرورش یافته است، طی دو ماه نگهداری ارزیابی و روند فساد در آنها مقایسه گردید. طبق نتایج ارزیابی‌‌ها (ترکیبات تقریبی، تیوباربیوتوریک اسید (TBA)، اسیدهای چرب‌‌آزاد (FFA)، هیپوزانتین (HX)، فرمالدئید (FA)، دی‌‌متیل‌‌آمین (DMA)، پپتیدهای محلول در تری‌‌کلرواستیک‌‌اسید (TCA)، حلالیت پروتئین، الکتروفورز، پروفایل اسید چرب) میزان DMA و TCA فیله‌‌های وارداتی بترتیب 6/0میلی‌‌گرم DMA-N در هر 100 گرم نمونه و 35/0میلی‌‌مول تیروزین در گرم نمونه بود که نسبت به  DMAو TCA فیله پرورشی در زمان صفر (بترتیب 2/0 میلی‌‌گرم DMA-N در هر 100 گرم نمونه و 18/0 میلی‌‌مول تیروزین در گرم نمونه) بالاتر و محتوای پروتئین آنها (65/15 درصد در فیله وارداتی و 60/18درصد در فیله پرورشی)کمتر بود. در نتیجه، بالا بودن میزان پپتیدها و تولید آنها طی فرآیندهای بعدی در فیله‌‌های منجمد وارداتی، می‌‌تواند دلیل تلخی فرآورده‌‌های تولید شده از آنها باشد.
    کلید واژگان
    ارزیابی کیفیت
    شاخص‌‌های فساد
    فیله منجمد
    مدت ماندگاری
    بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-05-01
    1398-02-11
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118894
    http://isfj.ir/article-1-2117-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598896

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب