| dc.contributor.author | سید حسنی, میرحامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | سجادی, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | فلاحتکار, بهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | یوسفی, ایوب | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:52:16Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:52:16Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:52:16Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:52:16Z | |
| dc.date.issued | 2020-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سید حسنی, میرحامد, سجادی, مسعود, فلاحتکار, بهرام, یوسفی, ایوب. (1398). تعیین قابلیت هضم ظاهری اجزای متداول مورد استفاده در ساخت خوراک
فیلماهی (Huso huso) جوان. مجله علمي شيلات ايران, 29(1), 153-164. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2262-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598887 | |
| dc.description.abstract | قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین، چربی و انرژی منابع پودر ماهی (پودر ماهی کیلکا، بچ، جنوب و ترکیبی)، برخی از منابع جانوری (آرد ضایعات مرغ، آرد گوشت و استخوان و آرد خون)، منابع گیاهی با مقدار پروتئین زیاد (آرد گلوتن گندم و ذرت) و منابع گیاهی با مقدار پروتئین کم (آرد گندم، آرد ذرت، آرد کانولا، سویای فرآوری شده و کنجاله سویا) در فیلماهی جوان با میانگین وزن35/23 ± 42/160 گرم مورد بررسی قرار گرفت. جیرههای آزمایشی بر اساس70 درصد محتوای اجزای غذایی جیره پایه و افزودن جزء غذایی آزمایششونده به میزان 30 درصد فرموله شدند. به تمامی جیرهها یک درصد اکسید کروم به عنوان نشانگر غیر مستقیم اضافه شد. ماهیان به مدت 8 هفته در تانکهای 500 لیتری فایبرگلاس پرورش و دو بار در روز تا حد سیری تغذیه گردیدند. جمعآوری مدفوع نیم تا یک ساعت پس از تغذیه از طریق سیفون مدفوع در کف تانک صورت گرفت. نتایج نشان داد پودر ماهی کیلکا دارای بیشترین قابلیت هضم پروتئین بود (94 درصد)، اما اختلاف معنیدار آماری در قابلیت هضم پودر ماهی بچ، جنوب و ترکیبی (93-89 درصد) با گلوتن گندم و ذرت (94-89 درصد)، سویای فرآوریشده و کنجاله سویا (87-82 درصد) و آرد ضایعات مرغ (81 درصد) مشاهده نشد (P>0.05). بیشترین قابلیت هضم چربی متعلق به پودر ماهی بچ بود (92 درصد) و بعد از آن پودر ماهی کیلکا (91 درصد)، پودر ماهی جنوب (90 درصد)، پودر ماهی ترکیبی (89 درصد) و آرد ضایعات مرغ (83 درصد) قرار داشتند (P<0.05). مطالعه حاضر نشان داد که منابع گیاهی فرآوری شده قابلیت هضمی همانند آرد ماهی دارند، هر چند که میتوان آرد ضایعات مرغ و کنجاله سویا را به عنوان جایگزین احتمالی آرد ماهی جهت فرمولاسیون جیره اقتصادی فیلماهی در نظر گرفت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 590 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | فیلماهی | fa_IR |
| dc.subject | جیره رفرنس | fa_IR |
| dc.subject | آرد ماهی | fa_IR |
| dc.subject | منابع گیاهی | fa_IR |
| dc.subject | منابع جانوری | fa_IR |
| dc.subject | قابلیت هضم | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | تعیین قابلیت هضم ظاهری اجزای متداول مورد استفاده در ساخت خوراک
فیلماهی (Huso huso) جوان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | 2- موسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 153 | |
| dc.citation.epage | 164 | |