| dc.contributor.author | محمدی, محمد جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | رجب زاده قطرمی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلطانی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | قائدی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیشاهی, مجتبی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:52:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:52:14Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:52:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:52:14Z | |
| dc.date.issued | 2020-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمدی, محمد جواد, رجب زاده قطرمی, ابراهیم, سلطانی, مهدی, قائدی, علیرضا, علیشاهی, مجتبی. (1398). اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامترهای رشد، خونی و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 29(1), 117-129. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2188-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598884 | |
| dc.description.abstract | این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح مختلف اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامتر های رشد، تغذیه، ایمنی و خونی((RBC,MCV, HCT, MCHC,HB,WBC بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شده است. تعداد 630 بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 72/0± 55/16 گرم تهیه و به طور تصادفی در قالب هفت گروه با سه تکرار (هر تکرار 30 عدد ماهی) تقسیم به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. گروههای ۱، ۲ و ۳ به ترتیب حاوی 2/0، 4/0 و 6/0 درصد اسیدی فایر سدیم دی فرمات(NDF) و گروههای ۴، ۵ و 6 حاوی 2/0، 4/0 و 6/0 درصد ترکیبی اسیدی فایرهای سدیم دی فرمات(NDF) (به میزان ۱/0، ۲/0 و ۳/0 درصد) و اسید سیتریک (به میزان ۱/0، ۲/0 و ۳/0 درصد) به نسبت برابر در جیره غذایی بودند. جیره گروه کنترل بدون اسیدی فایر بود. نتایج نشان داد اکثریت پارامترهای رشد (% BWI، CF، SGR، FCR، FER، PER) و خونی در گروه ها تغذیه شده با اسیدی فایر نسبت به گروه شاهد اختلاف معنیداری داشتند (P<0.05). کمترین ضریب تبدیل غذایی(FCR) با میزان ۲/۰±۱ در گروه 4 (2/0درصد ترکیبی سدیم دی فرمات(NDF) و اسید سیتریک) و بیشترین آن در گروه شاهد ۱۷/۰±۳۹/۱ بود (P<0.05). بیشترین میزان پارامترهای خونی ((RBC, MCHC, HCT, ,HB, در گروه 5 بدون اختلاف معنیدار با گروه ۴ (P>0.05) و اختلاف معنیدار با گروه شاهد بود (P<0.05). تعداد گلبولهای سفید تحت تاثیر اسیدی فایرها قرار نگرفتند و اختلاف معنیداری با گروه شاهد نداشتند (P>0.05). پارامترهای ایمنی نشان داد پارامترهای پروتئین کل، IgM سرم، قدرت باکتری کشی سرم در گروه ۴ با تاثیر مثبت استفاده اسیدی فایر در خوراک نسبت به گروه شاهد قرار گرفتهاند (P<0.05). افزودن ترکیبی اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید به میزان ۲/0 درصد (گروه ۴) به جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان سبب بهبود پارامترهای رشد و ایمنی می گردد و تاثیر مثبتی بر کاهش ضریب تبدیل غذایی(FCR) دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 490 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | اسیدی فایر | fa_IR |
| dc.subject | قزل آلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | پارامترهای رشد | fa_IR |
| dc.subject | پارامترهای ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | پارامترهای خونی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامترهای رشد، خونی و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین (Oncorhynchus mykiss) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم دریایی خرمشهر | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم دریایی خرمشهر | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاهشهید چمران اهواز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 117 | |
| dc.citation.epage | 129 | |