نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی, محمد جوادfa_IR
dc.contributor.authorرجب زاده قطرمی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorسلطانی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorقائدی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorعلیشاهی, مجتبیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:52:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:52:14Z
dc.date.available1399-08-23T09:52:14Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:52:14Z
dc.date.issued2020-03-01en_US
dc.date.issued1398-12-11fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی, محمد جواد, رجب زاده قطرمی, ابراهیم, سلطانی, مهدی, قائدی, علیرضا, علیشاهی, مجتبی. (1398). اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامترهای رشد، خونی و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 29(1), 117-129.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2188-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598884
dc.description.abstract این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح مختلف اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامتر های رشد، تغذیه، ایمنی و خونی((RBC,MCV, HCT, MCHC,HB,WBC بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شده است. تعداد 630 بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 72/0± 55/16 گرم تهیه و به طور تصادفی در قالب هفت گروه با سه تکرار (هر تکرار 30 عدد ماهی) تقسیم به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. گروههای ۱، ۲ و ۳ به ترتیب حاوی 2/0، 4/0 و 6/0 درصد اسیدی فایر سدیم دی فرمات(NDF) و گروههای ۴، ۵ و 6 حاوی 2/0، 4/0 و 6/0 درصد ترکیبی اسیدی فایرهای سدیم دی فرمات(NDF) (به میزان ۱/0، ۲/0 و ۳/0 درصد) و اسید سیتریک (به میزان ۱/0، ۲/0 و ۳/0 درصد) به نسبت برابر در جیره غذایی بودند. جیره گروه کنترل بدون اسیدی فایر بود. نتایج نشان داد اکثریت پارامترهای رشد (% BWI، CF، SGR، FCR، FER، PER) و خونی در گروه ها تغذیه شده با اسیدی فایر نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی‌داری داشتند (P<0.05). کمترین ضریب تبدیل غذایی(FCR) با میزان ۲/۰±۱ در گروه 4 (2/0درصد ترکیبی سدیم دی فرمات(NDF) و اسید سیتریک) و بیشترین آن در گروه شاهد ۱۷/۰±۳۹/۱ بود (P<0.05). بیشترین میزان پارامترهای خونی ((RBC, MCHC, HCT, ,HB, در گروه 5 بدون اختلاف معنی‌دار با گروه ۴ (P>0.05) و اختلاف معنی‌دار با گروه شاهد بود (P<0.05). تعداد گلبولهای سفید تحت تاثیر اسیدی فایرها قرار نگرفتند و اختلاف معنی‌داری با گروه شاهد نداشتند (P>0.05). پارامترهای ایمنی نشان داد پارامترهای پروتئین کل، IgM سرم، قدرت باکتری کشی سرم در گروه ۴ با تاثیر مثبت استفاده اسیدی فایر در خوراک نسبت به گروه شاهد قرار گرفته‌اند (P<0.05). افزودن ترکیبی اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید به میزان ۲/0 درصد (گروه ۴) به جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان سبب بهبود پارامترهای رشد و ایمنی می گردد و تاثیر مثبتی بر کاهش ضریب تبدیل غذایی(FCR) دارد.fa_IR
dc.format.extent490
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectاسیدی فایرfa_IR
dc.subjectقزل آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectپارامترهای رشدfa_IR
dc.subjectپارامترهای ایمنیfa_IR
dc.subjectپارامترهای خونیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleاثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و سیتریک اسید بر پارامترهای رشد، خونی و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeكاربرديfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم دریایی خرمشهرfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم دریایی خرمشهرfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاهشهید چمران اهوازfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue1
dc.citation.spage117
dc.citation.epage129


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد