| dc.contributor.author | قطب الدین, نگار | fa_IR |
| dc.contributor.author | سقایی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | منیعات, میلاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | قطب الدین, زهره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:52:06Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:52:06Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:52:06Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:52:06Z | |
| dc.date.issued | 2018-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قطب الدین, نگار, سقایی, علی, منیعات, میلاد, قطب الدین, زهره. (1396). اثر عصاره سیر (Allium sativum) بر شاخص های بیوشیمیایی خون و ایمنی در ماهی اسکار، Astronotus ocellatus. مجله علمي شيلات ايران, 26(6), 151-159. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1811-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598871 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه تغییرات در میزان شاخص های بیوشیمیایی و ایمنی ماهی اسکار، Astronotus ocellatus تحت تأثیر عصاره سیر مورد مطالعه قرار گرفته است. تعداد 300 قطعه ماهی اسکار با وزن اولیه ی 36/0 ± 37/8 گرم در چهار تیمار توزیع شد. چهار جیره ی خوراکی با مقادیر متفاوت عصاره سیر (کنترل، 5/0 %، 5/1 % و 5/2 % عصاره سیر) آماده شد. ماهیان به مدت 8 هفته تغذیه شدند، سپس نمونه برداری انجام شد و پارامترهای بیوشیمیایی مانند پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین، تری گلیسرید، کلسترول، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) و پارامترهای ایمنی مانند C3، C4 و فعالیت لیزوزیم بر اساس روش های استاندارد اندازه گیری گردید. پروتئین کل و آلبومین در ماهیان تغذیه شده با 5/1% عصاره سیر افزایش پیدا کرد اما گلوبولین تفاوت معنی داری را در بین تیمارهای مختلف نشان نداد. تری گلیسرید، کلسترول، ALP و AST در همه تیمارهای تغذیه شده با عصاره سیر کاهش نشان داد. پارامترهای ایمنی شامل C3 و C4 در ماهیان تیمار 5/1 % بهبود یافت و فعالیت لیزوزیم در همه تیمارهای تغذیه شده با عصاره افزایش یافت. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره سیر اثرات مثبتی بر شاخص های بیوشیمیایی و ایمنی در ماهی اسکار دارد و بهترین میزان مشاهده شده در تیمار 5/1 % عصاره سیر بود.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 504 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | عصاره سیر | fa_IR |
| dc.subject | ماهی اسکار | fa_IR |
| dc.subject | شاخص های بیوشیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | شاخص های ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | اثر عصاره سیر (Allium sativum) بر شاخص های بیوشیمیایی خون و ایمنی در ماهی اسکار، Astronotus ocellatus | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 151 | |
| dc.citation.epage | 159 | |