• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 26, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 26, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات تغذیه ای مکمل سل ماناکس بر شاخص های رشد، بافت شناسی روده و مقاومت در برابر یرسینیوزیس در قزل آلای رنگین کمان

    (ندگان)پدیدآور
    خدادادی, امینحقیقی, عادلملکی نژاد, حسنتوکمه چی, امیرافشار نسب, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1009.کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    كاربردي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از این مطالعه بررسی اثرات تغذیه­ای غلظت­های مختلف محصول تجاری سل­ماناکس (حاوی ترکیبات فعال دیواره­ای ساکارومایسیس سرویسه و مانان الیگوساکارید) بر شاخص­های رشد، بافت شناسی دستگاه گوارش و همچنین سنجش میزان مقاومت ماهیان قزل آلای رنگین کمان پرورشی در مواجه با بیماری یرسینیوزیس بود. ماهیان قزل­آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 45/1±08/19 گرم به مدت 60 روز با جیره حاوی غلظت های مختلف پری بیوتیک (غذا%0 ، 1/0، 5/0و1) در چهار تیمار و هر تیمار با 3 تکرار تغذیه شدند. در روز 60 مطالعه به صورت تجربی بیماری یرسینیوزیس به روش تزریق داخل صفاقی برای همه گروه­های آزمایشی ایجاد گردید. نتایج مطالعه نشان داد افزودن پری­بیوتیک سل­ماناکس در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان با غلظت­های مختلف به طور معنی داری سبب افزایش وزن نهایی، نرخ رشد روزانه، ضریب رشد ویژه، ضریب چاقی، شاخص کارایی غذا، بهبود ضریب تبدیل غذایی و میکروفلور دستگاه گوارش می گردد (05/0>P). نتایج بافت شناسی نشان دهنده افزایش ضخامت مخاط چین دار، طول پرزها و لایه عضلانی بافت دستگاه گوارش تیمارهای تغذیه شده با پری­بیوتیک نسبت به گروه شاهد بود (05/0>P). همچنین تیمارهای تغذیه شده با پری­بیوتیک در مقایسه با گروه شاهد در زمان مواجه با بیماری یرسینیوزیس به طور معنی داری تلفات کمتری داشتند (05/0>P).
    کلید واژگان
    فاکتورهای رشد
    پری‌بیوتیک
    یرسینیوزیس
    قزل آلای رنگین کمان
    مانان‌الیگوساکارید
    بهداشت و بيماريهاي آبزيان

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2018-03-01
    1396-12-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه بهداشت، بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
    گروه پاتولوژی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
    گروه فارماکولوژی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
    گروه باکتری شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
    گروه بهداشت، بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-1869-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598869

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب