نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکرایی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorآبرومند, علیfa_IR
dc.contributor.authorضیایی نژاد, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:52:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:52:01Z
dc.date.available1399-08-23T09:52:01Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:52:01Z
dc.date.issued2018-03-01en_US
dc.date.issued1396-12-10fa_IR
dc.identifier.citationکرایی, زهرا, آبرومند, علی, ضیایی نژاد, سعید. (1396). تاثیر باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر بازماندگی، پارامترهای بیوشیمیایی و ایمنی آرتمیا ارومیانا. مجله علمي شيلات ايران, 26(6), 47-55.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1871-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598862
dc.description.abstractبا توجه به اینکه بهبود ایمنی میزبان یکی از اساسی ترین کاربردهای استفاده از پروبیوتیک‌ها است، در این تحقیق اثر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر پارامترهای بیوشیمیایی، ایمنی شناختی عصاره بدن و بقاء آرتمیا مورد بررسی قرار  گرفت. بدین منظور سیست آرتمیای ارومیه (Artemia urmiana) طبق روش­های استاندارد، پوسته زدایی و تخم گشایی شد. این آزمایش در سه تیمار و با سه بار تکرار صورت گرفت که تیمارها شامل سطوح صفر (C)، ([1])CFUml-1 103 (P3) و CFUml-1 106 (P6) از پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم بودند. طول دوره آزمایش 10 روز در نظر گرفته شد. نتایج به دست آمده حاکی از بهبود درصد هچ، درصد بازماندگی، شاخص­های بیوشیمیایی و نیز پارامترهای ایمنی شناختی عصاره بدن آرتمیا بود، به گونه­ای که بالاترین درصد بازماندگی در تیمارهای حاوی پروبیوتیک با مقادیر 31/3±00/90 در تیمار P3 و 70/1±50/93 در تیمار P6 مشاهده شد که با گروه شاهد اختلاف معنی­داری داشتند (P˂0/05). پارامترهای بیوشیمیایی همچون سطح پروتئین کل، آلبومین و لیزوزیم افزایش و سطح کورتیزول عصاره بدن آرتمیا کاهش یافت. علاوه بر این سطح پارامترهای ایمنی شناختی عصاره بدن آرتمیا نظیر ایمنوگلوبین و فعالیت فنول اکسیداز به ترتیب با مقادیر 50/3±60/95 و 16/16±76/167 درصد در تیمار P6 بیشترین مقادیر را به خود اختصاص داده اند. شاخص­های دیگر همچون آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز نیز در مقادیر حاوی پروبیوتیک نسبت به گروه شاهد کمتر شد که حاکی از تاثیر مثبت این پروبیوتیک بر شاخص­های مذکور می­باشد.   [1]Colony Forming Unit/ml Colony Forming Unit/mlfa_IR
dc.format.extent565
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectپروبیوتیکfa_IR
dc.subjectلاکتوباسیلوس پلانتارومfa_IR
dc.subjectآرتمیاfa_IR
dc.subjectشاخص‌های بیوشیمیاییfa_IR
dc.subjectایمنی شناختیfa_IR
dc.subjectتكثير و پرورشfa_IR
dc.titleتاثیر باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر بازماندگی، پارامترهای بیوشیمیایی و ایمنی آرتمیا ارومیاناfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentیاء بهبهان ، بهبهانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان ، بهبهانfa_IR
dc.contributor.departmentیاء بهبهان ، بهبهانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue6
dc.citation.spage47
dc.citation.epage55


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد