نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorابراهیمی, عیسیfa_IR
dc.contributor.authorعلی نژاد, الههfa_IR
dc.contributor.authorمتین خواه, سید حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:52:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:52:00Z
dc.date.available1399-08-23T09:52:00Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:52:00Z
dc.date.issued2018-03-01en_US
dc.date.issued1396-12-10fa_IR
dc.identifier.citationابراهیمی, عیسی, علی نژاد, الهه, متین خواه, سید حمید. (1396). ارزیابی سطوح مختلف رنگدانه آستاگزانتین بر رنگ پوست و بافت لاشه ماهی پرت (Cichlasoma synspilum ♀×Cichlasoma citrinellum ♂) با استفاده از تکنیک‌های RGB و Lab. مجله علمي شيلات ايران, 26(6), 25-32. doi: 10.22092/ISFJ.2018.115684fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.115684
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1673-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598860
dc.description.abstract رنگ، مهمترین مشخصه ماهیان زینتی است. استفاده از رنگدانه­ها جهت تغییر رنگ پوست و لاشه ماهیان در سال­های اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر، اثر رنگدانه آستاگزانتین بر رنگ پوست و بافت لاشه طوطی ماهی (Parrotfish) با استفاده از تکنیک­های RGB و Lab مورد مطالعه قرار گرفت. تعداد 60 قطعه طوطی ماهی (میانگین وزن 87/1±5/26 گرم) در پنج تیمار غذایی هر یک با 3 تکرار در آکواریوم­هایی با حجم مفید 50 لیتر (ابعاد 60×40×30 سانتی متر) توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (بدون رنگدانه) و تیمارهای رنگدانه‌دار به ترتیب حاوی 2/0، 5/0، 1 و 5/1 درصد آستاگزانتین در جیره بودند. پس از گذشت هشت هفته تغذیه ماهیان با تیمارهای غذایی، از چهار قطعه ماهی از هر تیمار عکسبرداری شد و از عضله پشتی آنها جهت تهیه فیله­های یکسان استفاده گردید. برای ارزیابی رنگ پوست و عضله ماهی­ها به ترتیب از سیستم رنگ سنجی RGB و Lab استفاده شد. نتایج حاصل نشان دهنده کاهش معنی‌دار (P˂0/05) تغییر رنگ ایجاد شده در بافت لاشه بر حسب مولفه L در تمامی ماهیان تیمارهای حاوی رنگدانه نسبت به تیمار شاهد بود. در حالیکه تغییر رنگ ایجاد شده در بافت لاشه بر حسب مولفه a در تمامی تیمارها به جز تیمار 2/0 درصد آستاگزانتین و بر حسب مولفه b در تمامی تیمارها افزایش معنی داری (P˂0/05) نسبت به تیمار شاهد نشان داد. تغییر رنگ ایجاد شده در بافت لاشه بر حسب فاکتور Cab در تمامی تیمارها به جز تیمار 2/0 درصد تفاوت معنی داری با گروه شاهد داشت. همچنین، تغییر رنگ ایجاد شده در بافت لاشه ماهیان مورد آزمایش بر حسب فاکتور Hab نشان دهنده کاهش معنی‌دار (P˂0/05) این فاکتور در تمامی تیمارهای حاوی آستاگزانتین نسبت به تیمار شاهد بود. داده‌های حاصل از ارزیابی رنگ پوست به روش RGB نشان داد که رنگ پوست ماهیان در ابتدا حالت تیره داشته و به ‌تدریج با افزایش سطح آستاگزانتین، روشن‌تر شده و در انتها به سمت نارنجی متمایل به قرمز پیش رفت. در مجموع نتایج حاصل ضمن پیشنهاد سطح 5/0 درصد آستاگزانتین در خوراک طوطی ماهیان برای ایجاد رنگ نارنجی متمایل به قرمز، نشان دهنده امکان استفاده از تکنیک­های RGB و Lab در ارزیابی رنگ پوست و لاشه ماهیان بود.  fa_IR
dc.format.extent795
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.115684
dc.subjectطوطی ماهی (Parrotfish)fa_IR
dc.subjectرنگfa_IR
dc.subjectتوصیف کمی و کیفیfa_IR
dc.subjectفتوشاپfa_IR
dc.subjectاسپکتروفتومترfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleارزیابی سطوح مختلف رنگدانه آستاگزانتین بر رنگ پوست و بافت لاشه ماهی پرت (Cichlasoma synspilum ♀×Cichlasoma citrinellum ♂) با استفاده از تکنیک‌های RGB و Labfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue6
dc.citation.spage25
dc.citation.epage32


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد