نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرحیمی پردنجانی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorرئیسی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorعلیشاهی, مجتبیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:51:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:51:47Z
dc.date.available1399-08-23T09:51:46Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:51:47Z
dc.date.issued2016-01-01en_US
dc.date.issued1394-10-11fa_IR
dc.identifier.citationرحیمی پردنجانی, مهدی, رئیسی, مهدی, علیشاهی, مجتبی. (1394). مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی اسانس‌های گیاهی علیه باکتری‌های Lactococcus garvieae، Yersinia ruckeri و Aeromonas hydrophila. مجله علمي شيلات ايران, 24(4), 55-64. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110208fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110208
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1499-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598838
dc.description.abstractدر این تحقیق اثرات ضد باکتریایی اسانس­های مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica)، زیره سبز (Cuminum cyminum)، مورد Myrtus communis)) و آویشن دنائی (Thymus daenensis) و همچنین کارواکرول و تیمول در کنار آنتی بیوتیک­های فلورفنیکل و تتراسیکلین بر باکتری­های Aeromonas hydrophila، Yersinia ruckeriو Lactococcus garvieae مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس­ها پس از رقت سازی متوالی محاسبه گردید و سپس قطر هاله عدم رشد هر اسانس در محیط مولر هینتون مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتری‌های A. hydrophila ، Y. ruckeri و L. garvieae  بترتیب در مرزه بختیاری و زیره مشاهده شد. نتایج حاکی از آثار بازدارندگی و کشندگی متفاوت گیاهان در مورد باکتری­های مختلف بود ولی اسانس­های مورد استفاده در اکثر موارد اثر بیشتری نسبت به اکسی تتراسیکلین داشتند. بیشترین اثر ممانعت از رشد و کشندگی در مورد A. hydrophila، L. garvieae و Y. ruckeri به ­ترتیب در تیمول، فلورفنیکل و مرزه بختیاری مشاهده گردید. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی تیمول در خصوص آئروموناس 3/6 و 5/12 میکروگرم در میلی­لیتر بود. این مقادیر در خصوص اثر فلورفنیکل بر لاکتوکوکوس برابر با 125/3 و 25/6 و در خصوص اثر مرزه بختیاری بر یرسینیا برابر با 25/6 و 5/12 میکروگرم در میلی­لیتر بود. بطور کلی می­توان نتیجه گرفت که حساسیت باکتری­های مورد مطالعه به اسانس­های گیاهی بسیار متفاوت است ولی با توجه به نوع باکتری ، استفاده از این اسانسها در درمان و پیشگیری از بیماری­های باکتریایی ماهی نیاز به بر رسیهای  مورد ارزیابی  قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent681
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110208
dc.subjectخواص ضد باکتریاییfa_IR
dc.subjectاسانس‌های گیاهیfa_IR
dc.subjectAeromonas hydrophilafa_IR
dc.subjectYersinia ruckerifa_IR
dc.subjectLactococcus garvieaefa_IR
dc.subjectبهداشت و بيماريهاي آبزيانfa_IR
dc.titleمطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی اسانس‌های گیاهی علیه باکتری‌های Lactococcus garvieae، Yersinia ruckeri و Aeromonas hydrophilafa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue4
dc.citation.spage55
dc.citation.epage64


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد