| dc.contributor.author | رحیمی پردنجانی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رئیسی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیشاهی, مجتبی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:51:46Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:51:47Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:51:46Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:51:47Z | |
| dc.date.issued | 2016-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رحیمی پردنجانی, مهدی, رئیسی, مهدی, علیشاهی, مجتبی. (1394). مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی اسانسهای گیاهی علیه باکتریهای Lactococcus garvieae، Yersinia ruckeri و Aeromonas hydrophila. مجله علمي شيلات ايران, 24(4), 55-64. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110208 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110208 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1499-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598838 | |
| dc.description.abstract | در این تحقیق اثرات ضد باکتریایی اسانسهای مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica)، زیره سبز (Cuminum cyminum)، مورد Myrtus communis)) و آویشن دنائی (Thymus daenensis) و همچنین کارواکرول و تیمول در کنار آنتی بیوتیکهای فلورفنیکل و تتراسیکلین بر باکتریهای Aeromonas hydrophila، Yersinia ruckeriو Lactococcus garvieae مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت بازدارندگی اسانسها پس از رقت سازی متوالی محاسبه گردید و سپس قطر هاله عدم رشد هر اسانس در محیط مولر هینتون مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین قطر هاله عدم رشد باکتریهای A. hydrophila ، Y. ruckeri و L. garvieae بترتیب در مرزه بختیاری و زیره مشاهده شد. نتایج حاکی از آثار بازدارندگی و کشندگی متفاوت گیاهان در مورد باکتریهای مختلف بود ولی اسانسهای مورد استفاده در اکثر موارد اثر بیشتری نسبت به اکسی تتراسیکلین داشتند. بیشترین اثر ممانعت از رشد و کشندگی در مورد A. hydrophila، L. garvieae و Y. ruckeri به ترتیب در تیمول، فلورفنیکل و مرزه بختیاری مشاهده گردید. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی تیمول در خصوص آئروموناس 3/6 و 5/12 میکروگرم در میلیلیتر بود. این مقادیر در خصوص اثر فلورفنیکل بر لاکتوکوکوس برابر با 125/3 و 25/6 و در خصوص اثر مرزه بختیاری بر یرسینیا برابر با 25/6 و 5/12 میکروگرم در میلیلیتر بود. بطور کلی میتوان نتیجه گرفت که حساسیت باکتریهای مورد مطالعه به اسانسهای گیاهی بسیار متفاوت است ولی با توجه به نوع باکتری ، استفاده از این اسانسها در درمان و پیشگیری از بیماریهای باکتریایی ماهی نیاز به بر رسیهای مورد ارزیابی قرار گیرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 681 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110208 | |
| dc.subject | خواص ضد باکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | اسانسهای گیاهی | fa_IR |
| dc.subject | Aeromonas hydrophila | fa_IR |
| dc.subject | Yersinia ruckeri | fa_IR |
| dc.subject | Lactococcus garvieae | fa_IR |
| dc.subject | بهداشت و بيماريهاي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی اسانسهای گیاهی علیه باکتریهای Lactococcus garvieae، Yersinia ruckeri و Aeromonas hydrophila | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 55 | |
| dc.citation.epage | 64 | |