ارزیابی اثرات مهار رشدی لاکتوباسیلوس کازیی و لاکتوباسیلوس پاراکازیی کشته شده با حرارت در رده سرطانی K562 لوسمی میلوییدی مزمن انسان در شرایط آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
ریکی, ملیحهتوکمه چی, امیرحاجی رحیمی, اکرمبنیادی, فرزانهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: پروبیوتیکها به عنوان میکروارگانیسمهای گوناگونی تعریف میشوند که دارای اثرات مفید در جلوگیری و درمان شرایط پاتولوژیک ویژه هستند. خواص ضد سرطانی این گروه از باکتریها در مطالعات گوناگون به اثبات رسیده است. هدف این مطالعه ارزیابی اثرات ضدتوموری پروبیوتیکهای لاکتوباسیلوس کازیی و لاکتوباسیلوس پاراکازیی کشته شده با حرارت در رده سرطانی K562 لوسمی میلوئیدی مزمن بود.
روش کار: در این مطالعه تجربی، باکتریها در محیط کشت اختصاصی در شرایط بیهوازی کشت و در دمای C°100 کشته شدند. باکتریهای کشته شده با حرارت پس از خشک شدن بوسیله دستگاه انجماد خشک، توسط اتوکلاو استریل شدند. سپس غلظتهای 125،250، 500، 1000 و 2000 میکروگرم در میلیلیتر از باکتریها تهیه و خواص سلولکشی آنها علیه رده سرطانی K562 در شرایط آزمایشگاهی در زمانهای 24، 48 و 72 ساعت با روش MTT سنجیده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که لاکتوباسیلوسهای کشته شده با حرارت به طور معنیداری (05/0p
کلید واژگان
رده سلولی K562پروبیوتیک
خواص ضد سرطانی
بیولوژی (زیست شناسی)
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-04-011398-01-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراندانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
شاپا
2228-70432228-7051




