تاثیر مصرف مکمل ویتامین D بر سطح پلاسمایی پروتئین ضد پیری کلوتو درسالمندان
(ندگان)پدیدآور
جبرائیل عظیم زاده, مریمشیدفر, فرزادجزایری, شیماآغا حسینی, فاطمهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: درصد افراد سالمند کشور ما رو به رشد است و سالخوردگی با بیماریهای متعدد، ازکارافتادگی و هزینههای درمانی سنگین همراه است. پروتئین چند عملکردی جدید کلوتو نهتنها سبب کاهش روند پیری میشود بلکه بر بیماریهای متعدد مرتبط با سنین بالا نیز مؤثر است. این مطالعه با هدف تعیین اثر مکمل ویتامین D بر سطح پلاسمایی کلوتو در سالمندان انجام گردید.
روش کار: این پژوهش به روش کارآزمایی بالینی تصادفی در سالمندان با سطح پلاسمایی ناکافی ویتامین D، ng/ml10-30 به مدت 12 هفته، صورت گرفت. افراد به طور تصادفی به دو گروه دریافتکننده هفتهای 1 عدد مکمل ویتامین D (IU50000) و دارونما تقسیم شدند. ویتامین D به روش Chemiluminescence و کلوتو به روش ELISA اندازهگیری شدند. آنالیز دادهها توسط نرمافزارSPSS نسخه 22 انجام شد و 05/0 pp و 001/0>p) و تغییرات آن بین دو گروه بعد از مداخله نیز دارای تفاوت معنیداری شد (001/0>p). میانگین سطح کلوتو پلاسمایی و تغییرات آن بعد از مداخله بین دو گروه نیز تفاوت معنیداری پیدا کرد (به ترتیب 014/0=p و 001/0>p). در گروه ویتامین D در سطح پروتئین کلوتو بعد از مداخله افزایش معنیداری مشاهده نشد (164/0=p).
نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، مصرف هفتهای یک عدد مکمل ویتامین D با دوز IU 50000 در سالمندان، باعث ایجاد تفاوت معنیداری در تغییرات کلوتو و ویتامین D بین دو گروه و افزایش معنیدار سطح ویتامین D پلاسمایی در گروه ویتامین D میشود.
کلید واژگان
ویتامین Dپروتئین کلوتو
سالمند
علوم تغذیه
شماره نشریه
9تاریخ نشر
2018-12-011397-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
پردیس بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
شاپا
2228-70432228-7051




