• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 25, شماره 9
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 25, شماره 9
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر مصرف مکمل ویتامین D بر سطح پلاسمایی پروتئین ضد پیری کلوتو درسالمندان

    (ندگان)پدیدآور
    جبرائیل عظیم زاده, مریمشیدفر, فرزادجزایری, شیماآغا حسینی, فاطمه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1022.کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: درصد افراد سالمند کشور ما رو به رشد است و سالخوردگی با بیماری‌های متعدد، ازکارافتادگی و هزینه‌های درمانی سنگین همراه است. پروتئین چند عملکردی جدید کلوتو نه‌تنها سبب کاهش روند پیری می‌شود بلکه بر بیماری‌های متعدد مرتبط با سنین بالا نیز مؤثر است. این مطالعه با هدف تعیین اثر مکمل ویتامین D بر سطح پلاسمایی کلوتو در سالمندان انجام گردید. روش کار: این پژوهش به روش کارآزمایی بالینی تصادفی در سالمندان با سطح پلاسمایی ناکافی ویتامین D، ng/ml10-30 به مدت 12 هفته، صورت گرفت. افراد به طور تصادفی به دو گروه دریافت‌کننده هفته‌ای 1 عدد مکمل ویتامین D (IU50000) و دارونما تقسیم شدند. ویتامین D به روش Chemiluminescence و کلوتو به روش ELISA اندازه‌گیری شدند. آنالیز داده‌ها توسط نرم‌افزارSPSS  نسخه 22 انجام شد و 05/0 pp و 001/0>p) و تغییرات آن بین دو گروه بعد از مداخله نیز دارای تفاوت معنی‌داری شد (001/0>p). میانگین سطح کلوتو پلاسمایی و تغییرات آن بعد از مداخله بین دو گروه نیز تفاوت معنی‌داری پیدا کرد (به ترتیب 014/0=p و 001/0>p). در گروه ویتامین D در سطح پروتئین کلوتو بعد از مداخله افزایش معنی‌داری مشاهده نشد (164/0=p). نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد، مصرف هفته‌ای یک عدد مکمل ویتامین D با دوز IU 50000 در سالمندان، باعث ایجاد تفاوت معنی‌داری در تغییرات کلوتو و ویتامین D بین دو گروه و افزایش معنی‌دار سطح ویتامین D پلاسمایی در گروه ویتامین D می‌شود.
    کلید واژگان
    ویتامین D
    پروتئین کلوتو
    سالمند
    علوم تغذیه

    شماره نشریه
    9
    تاریخ نشر
    2018-12-01
    1397-09-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    سازمان پدید آورنده
    پردیس بین‌الملل، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
    دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5379-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596713

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب