| dc.contributor.author | درویش دماوندی, ریحانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | اقتصادی, شهریار | fa_IR |
| dc.contributor.author | شیدفر, فرزاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | حیدری, ایرج | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحیمی فروشانی, عباس | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:27:23Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:27:23Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:27:23Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:27:23Z | |
| dc.date.issued | 2012-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-08-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | درویش دماوندی, ریحانه, اقتصادی, شهریار, شیدفر, فرزاد, حیدری, ایرج, رحیمی فروشانی, عباس. (1391). اثر مصرف فندق بر قند خون ناشتا، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم پزشکی رازی, 19(101), 40-50. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2262-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596695 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: دیابت با افزایش شاخصهای التهابی و کاهش فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی و ظرفیت آنتی اکسیدانی همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مصرف فندق بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در دیابت نوع 2 انجام پذیرفت. روش کار: در این کارآزمایی بالینی تصادفی( IRCT: 138807262602N1 ) 8 هفتهای، 50 بیمار به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله 10% کالری دریافتی روزانه با فندق خام جایگزین گردید. نمونه خون در ابتدای مطالعه و در پایان هفته هشتم گرفته شد. دادههای غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته جمع آوری و با نرم افزار Nutritionist IV آنالیز گردید. تمام دادهها با نرم افزار SPSS 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها: ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در هر دو گروه نسبت به ابتدای مطالعه کاهش معنیدار نشان داد (در گروه فندق 016/0 p= و در گروه کنترل 004/0 p= )، اما تفاوت بین دو گروه در پایان مطالعه معنیدار نبود (86/0 p= ). قند خون ناشتا، فعالیت پاراکسوناز-1 و hs-CRP سرمی نیز تفاوت معنیداری بین دو گروه نداشت (به ترتیب 38/0 p= ، 39/0 p= و 87/0 p= ). نتیجهگیری: مصرف فندق خام تأثیری بر قند خون ناشتا، hs-CRP ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ندارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 356 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | فندق | fa_IR |
| dc.subject | hs-CRP | fa_IR |
| dc.subject | ظرفیت تام آنتی اکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | پاراکسوناز-1 | fa_IR |
| dc.subject | دیابت نوع 2. | fa_IR |
| dc.subject | علوم تغذیه | fa_IR |
| dc.title | اثر مصرف فندق بر قند خون ناشتا، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 101 | |
| dc.citation.spage | 40 | |
| dc.citation.epage | 50 | |