نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدرویش دماوندی, ریحانهfa_IR
dc.contributor.authorاقتصادی, شهریارfa_IR
dc.contributor.authorشیدفر, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, ایرجfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی فروشانی, عباسfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:27:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:27:23Z
dc.date.available1399-08-23T09:27:23Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:27:23Z
dc.date.issued2012-11-01en_US
dc.date.issued1391-08-11fa_IR
dc.identifier.citationدرویش دماوندی, ریحانه, اقتصادی, شهریار, شیدفر, فرزاد, حیدری, ایرج, رحیمی فروشانی, عباس. (1391). اثر مصرف فندق بر قند خون ناشتا، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم پزشکی رازی, 19(101), 40-50.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-2262-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596695
dc.description.abstract  زمینه و هدف: دیابت با افزایش شاخص‌های التهابی و کاهش فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی و ظرفیت آنتی اکسیدانی همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مصرف فندق بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در دیابت نوع 2 انجام پذیرفت.   روش کار: در این کارآزمایی بالینی تصادفی( IRCT: 138807262602N1 ) 8 هفته‌ای، 50 بیمار به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله 10% کالری دریافتی روزانه با فندق خام جایگزین گردید. نمونه خون در ابتدای مطالعه و در پایان هفته هشتم گرفته شد. داده‌های غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته جمع آوری و با نرم افزار Nutritionist IV آنالیز گردید. تمام داده‌ها با نرم افزار SPSS 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.   یافته‌ها: ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در هر دو گروه نسبت به ابتدای مطالعه کاهش معنی‌دار نشان داد (در گروه فندق 016/0 p= و در گروه کنترل 004/0 p= )، اما تفاوت بین دو گروه در پایان مطالعه معنی‌دار نبود (86/0 p= ). قند خون ناشتا، فعالیت پاراکسوناز-1 و hs-CRP سرمی نیز تفاوت معنی‌داری بین دو گروه نداشت (به ترتیب 38/0 p= ، 39/0 p= و 87/0 p= ).   نتیجه‌گیری: مصرف فندق خام تأثیری بر قند خون ناشتا، hs-CRP ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ندارد.fa_IR
dc.format.extent356
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفندقfa_IR
dc.subjecths-CRPfa_IR
dc.subjectظرفیت تام آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectپاراکسوناز-1fa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2.fa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleاثر مصرف فندق بر قند خون ناشتا، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue101
dc.citation.spage40
dc.citation.epage50


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد