| dc.contributor.author | حقیقت جو, الهام | fa_IR |
| dc.contributor.author | وفا, محمد رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | شیدفر, فرزاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | گوهری, محمود رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | ضیایی, امیر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:26:52Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:26:52Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:26:52Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:26:52Z | |
| dc.date.issued | 2011-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حقیقت جو, الهام, وفا, محمد رضا, شیدفر, فرزاد, گوهری, محمود رضا, ضیایی, امیر. (1390). بررسی تأثیر مصرف سیب بر پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکسیداتیو. مجله علوم پزشکی رازی, 18(84), 1-9. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1633-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596657 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف : مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف سیب زرد لبنانی بر پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکیداتیو در مردان هیپرلیپیدمی انجام شد. روش کار: این مطالعه به صورت مطالعه تجربی شاهددار روی 46 مرد هیپرلیپیدمیک ] mg/dl 240-200 Total Cholesterol (TC)= و mg/dl 350-150 [Triglyceride (TG)= 50-30 ساله که به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند، انجام گرفت. گروه مداخله (23 نفر) روزانه 300 گرم سیب زرد لبنانی به مدت 8 هفته دریافت کردند. گروه شاهد (23 نفر) رژیم غذایی معمول خود را داشتند . نمونه های خون دو گروه در شروع مطالعه و بعد از 8 هفته جمع آوری و مقادیر TG ، TC ، LDL-C ، HDL-C سرم و شاخص های استرس اکسیداتیو مالــون دی آلدئید ( Malondialdehyde-MDA ) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام ( Total Antioxidant Capacity-TAC ) پلاسما اندازه گیری گردید. در شروع مطالعه، سطح تحصیلات و بعد خانوار بین دو گروه مقایسه شد. فعالیت فیزیکی و دریافت مواد غذایی در شروع و پایان مطالعه بررسی شدند. مقدار پلی فنل و فیبر تام سیب مصرفی نیز اندازه گیری گردید. مقدار پلی فنل و فیبر به ترتیب 485 میلی گرم به ازاء کیلوگرم وزن (mg/kg) سیب تازه و 03/4 گرم به ازاء 100 گرم (gr/100 gr) سیب تازه محاسبه شد. یافته های به دست آمده، توسط آزمون آماری آزمون کای اسکوئر و t-test با نرم افزار SPSS V.16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: در پایان هفته هشتم، در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری در میانگین تغییرات غلظت TG مشاهده شد، اما در میانگین غلظت TC ، LDL-C ، HDL-C ، MDA و TAC تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: دریافت سیب زرد لبنانی ممکن است غلظت تری گلیسیرید سرم مردان مبتلا به هیپرلیپیدمی را افزایش دهد. برای بررسی تأثیر این نوع سیب روی غلظت TC ، LDL-C ، HDL-C ، MDA و TAC به مطالعات بیشتری نیاز است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 411 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | سیب | fa_IR |
| dc.subject | پروفایل لیپیدی | fa_IR |
| dc.subject | استرس اکسیداتیو | fa_IR |
| dc.subject | فیبر | fa_IR |
| dc.subject | پلی فنل | fa_IR |
| dc.subject | علوم تغذیه | fa_IR |
| dc.title | بررسی تأثیر مصرف سیب بر پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکسیداتیو | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی قزوین | fa_IR |
| dc.citation.volume | 18 | |
| dc.citation.issue | 84 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 9 | |