نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنبوی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorرکابی, مهساfa_IR
dc.contributor.authorعرشی, صباfa_IR
dc.contributor.authorبمانیان, محمدحسنfa_IR
dc.contributor.authorفلاح پور, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorملاطفی, رسولfa_IR
dc.contributor.authorرجبی, ابوالفضلfa_IR
dc.contributor.authorرکابی, وهابfa_IR
dc.contributor.authorخوش میرصفا, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorسیف, فرهادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:26:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:26:50Z
dc.date.available1399-08-23T09:26:49Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:26:50Z
dc.date.issued2016-06-01en_US
dc.date.issued1395-03-12fa_IR
dc.identifier.citationنبوی, محمد, رکابی, مهسا, عرشی, صبا, بمانیان, محمدحسن, فلاح پور, مرتضی, ملاطفی, رسول, رجبی, ابوالفضل, رکابی, وهاب, خوش میرصفا, مجید, سیف, فرهاد. (1395). مقایسه سطح سرمیIgE تام و اختصاصی در افراد مبتلا به آنافیلاکسی به گندم قبل و بعد از حساسیت زدایی. مجله علوم پزشکی رازی, 23(144), 100-108.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-3793-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596654
dc.description.abstractزمینه و هدف: آلرژی به برخی مواد خوراکی امری شایع است که به نظر می‌رسد به علت واکنش‌های ایمنی و غیرایمنی رخ می‌دهند. یکی از عوامل مهم در ایجاد این واکنش‌ها، میانجی‌گری آنتی بادی IgE می‌باشد که می‌تواند موجب آنافیلاکسی شود. افزون بر این، یکی از شایع‌ترین مواد خوراکی آلرژی‌زا گندم می‌باشد که اگرچه بهترین روش همانند سایر آلرژن‌ها، پرهیز از برخورد با آن می‌باشد، اما می‌توان از راهکارهای نوینی مانند ایمونوتراپی خوراکی جهت حساسیت‌زدایی و کاهش یا عدم افزایش IgE در این بیماران استفاده کرد. هدف این مطالعه، بررسی میزان IgE اختصاصی و تام بیماران قبل و بعد از ایمونوتراپی می‌باشد. روش کار: 12 نفر از بیماران مبتلا به آنافیلاکسی به گندم پس از مراجعه به کلینیک آلرژی و ایمونولوژی بالینی بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) مورد معاینه و با چالش غذایی دوسوکور با کنترل دارونما مورد تشخیص قرار گرفتند؛ سپس طی یک پروتکل دو فازی تحت ایمونوتراپی خوراکی قرار گرفتند که فاز اول تجویز دوزهای افزایشی آرد سمولینا و فاز دوم تجویز دوزهای افزایشی ماکارونی می باشد. میزان IgE تام سرم و IgE اختصاصی گندم، قبل و بعد از حساسیت‌زدایی با روش ELISA اندازه‌گیری شد. همچنین جهت بررسی واکنش پوستی، تست پریک انجام و برجستگی پوستی ارزیابی شد. در نهایت ائوزینوفیل‌های موجود در اسمیر بینی بیماران، قبل و بعد حساسیت‌زدایی بررسی گردید. یافته ها: قبل و بعد از حساسیت زدایی میزان IgE اختصاصی گندم در بیماران اندازه‌گیری شد و با وجود اینکه افزایش اندکی را نشان می‌داد اما اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (1/0p>). همچنین میزان IgE تام در این بیماران افزایش کمی را نشان می‌داد اما تفاوت معنی‌داری یافت نشد (9/0p>). میانگین اندازه برجستگی بعد از پروتکل نسبت به قبل از پروتکل کاهش نشان داده است که تفاوت معنی‌داری را نشان می داد (02/0p<). تعداد ائوزینوفیل‌های اسمیر بینی تفاوت معنی‌داری را نشان نداد (5/0p>). نتیجه‌گیری: در این مطالعه اثربخشی روش ایمونوتراپی خوراکی بر میزان IgE اختصاصی و تام بیماران دارای آلرژی به گندم نشان داده شد. با این وجود مطالعات بیشتری جهت زمان شروع، دوز اولیه، چگونگی افزایش دوز تدریجی و دیگر فاکتورهای موثر در روند حساسیت زدایی به گندم مورد نیاز است.fa_IR
dc.format.extent2855
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآلرژیfa_IR
dc.subjectگندمfa_IR
dc.subjectIgEfa_IR
dc.subjectآنافیلاکسیfa_IR
dc.subjectحساسیت زداییfa_IR
dc.subjectایمنی‌شناسیfa_IR
dc.titleمقایسه سطح سرمیIgE تام و اختصاصی در افراد مبتلا به آنافیلاکسی به گندم قبل و بعد از حساسیت زداییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی زاهدانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی آزادfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایارنfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایارنfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue144
dc.citation.spage100
dc.citation.epage108


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد