نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرحیمی پردنجانی, سجادfa_IR
dc.contributor.authorبا اراده, نجیبfa_IR
dc.contributor.authorلطفی, محمد حسنfa_IR
dc.contributor.authorپورمحمدی, بهرادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:26:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:26:44Z
dc.date.available1399-08-23T09:26:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:26:44Z
dc.date.issued2016-06-01en_US
dc.date.issued1395-03-12fa_IR
dc.identifier.citationرحیمی پردنجانی, سجاد, با اراده, نجیب, لطفی, محمد حسن, پورمحمدی, بهراد. (1395). اپیدمیولوژی سرطان کولورکتال: میزان بروز، مرگ و میر، بقاء و عوامل خطر آن. مجله علوم پزشکی رازی, 23(144), 41-50.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-4116-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596648
dc.description.abstractزمینه و هدف: یکی از شایع‌ترین سرطان‌های دستگاه گوارش در ایران و سایر نقاط جهان سرطان کولورکتال است. سرطان کولورکتال چهارمین علت منجر به مرگ بر اثر سرطان در سرتاسر جهان می‌باشد. سالیانه حدود یک میلیون مورد جدید سرطان کولورکتال در سرتاسر جهان شناسایی و نزدیک به نیم میلیون از آن‌ها به علت این بیماری می‌میرند. روش کار: در این مطالعه مروری با استفاده از کلمات کلیدی بروز، شیوع، مرگ و میر، بقا، عوامل خطر مرتبط با سرطان کولورکتال در پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed, Elsevier, Google scholar , SID, Scopus جستجوی کاملی انجام گرفت سپس  مطالعات مرتبط و معتبر طی بیست سال اخیر (1993 الی 2014 ) گردآوری و مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: بالاترین میزان بروز سرطان کلورکتال مربوط به آمریکای شمالی، استرالیا، نیوزیلند، اروپای غربی و ژاپن میزان بروز متوسط مربوط به مناطق جنوبی آمریکای جنوبی و کمترین میزان بروز مربوط به آفریقا، آسیای جنوبی و مرکزی بود. میزان بروز  استاندارد شده سنی در ایران از 34/2 ( سیستان و بلوچستان) تا 62/17 در هر 100 هزار نفر ( تهران) متفاوت بود. روندی صعودی در میزان بروز و مرگ و میر سرطان کلورکتال در ایران مشاهده گردید. میزان بقای سرطان کولورکتال در جهان 13 تا 66 درصد و در ایران 47 تا 50 درصد برآورد گردیده است. عمده‌ترین عوامل خطرزای سرطان کولورکتال شامل رژیم غذایی پر چرب و کم فیبر، چاقی و عدم فعالیت فیزیکی، مصرف سیگار و الکل، سابقه‌ی خانوادگی و سن بوده‌اند. نتیجه‌گیری: با توجه به روند صعودی میزان بروز و مرگ و میر سرطان کلورکتال در ایران اجرای برنامه‌های پیشگیری از ابتلا به این سرطان از جمله برنامه غربالگری، اصلاح رژیم غذایی و آموزش سبک زندگی سالم ضروری به نظر می‌رسد.fa_IR
dc.format.extent725
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسرطان کولورکتالfa_IR
dc.subjectبروزfa_IR
dc.subjectمرگ و میرfa_IR
dc.subjectبقاfa_IR
dc.subjectعوامل خطر.fa_IR
dc.subjectاپیدمیولوژیfa_IR
dc.titleاپیدمیولوژی سرطان کولورکتال: میزان بروز، مرگ و میر، بقاء و عوامل خطر آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروريfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue144
dc.citation.spage41
dc.citation.epage50


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد