نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزعیم راده, نرگسfa_IR
dc.contributor.authorضیایی, سعیدهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدزاده, نداfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده اطاقور, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorمتقی, آزادهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:26:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:26:09Z
dc.date.available1399-08-23T09:26:09Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:26:09Z
dc.date.issued2018-05-01en_US
dc.date.issued1397-02-11fa_IR
dc.identifier.citationزعیم راده, نرگس, ضیایی, سعیده, محمدزاده, ندا, علیزاده اطاقور, حمیدرضا, متقی, آزاده. (1397). مقایسه دریافت غذایی ویتامین "د"، در بین زیرگروه‌های سندرم تخمدان پلی‌کیستیک و بررسی ارتباط آن با سطوح مؤلفه‌های آندروژنی سرم. مجله علوم پزشکی رازی, 25(167), 87-96.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-5111-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596605
dc.description.abstractزمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی­کیستیک از شایع‌ترین اختلالات آندوکرین در زنان سنین باروری می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه سطوح دریافت غذایی "ویتامین-د" و بررسی ارتباط آن با مؤلفه­های آندروژنی سرم در ­زیرگروه­های ­PCOS­ انجام ­شد. روش کار: در مطالعه حاضر که از نوع مقایسه­ای پنج­گروهی بود،182 شرکت­کننده با روش نمونه­گیری در­دسترس وارد مطالعه شدند: گروه A (41 نفر)، گروه B (33 نفر)، گروه C (40 نفر) و گروه D (37 نفر) و گروه شاهد (31 نفر). بررسی دریافت روزانه ویتامین-د با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 168 آیتمی انجام گرفت. مؤلفه­های آندروژنی مورد بررسی شامل اندکس آندروژن آزاد (FAI)، تستوستروم تام (TT) و گلوبولین باند شونده به هورمون‌های جنسی (SHBG) بودند. تحلیل آماری داده­ها با استفاده از نرم­افزار  SPSS22و آزمونهای کروسکال­والیس(KW) ، پست هاک من­ویتنی(MW) و اسپیرمن انجام گرفت. یافته­ها: دریافت ویتامین-د در تمامی زیر­گروه­های PCOS نسبت به افراد شاهد بطور معنی­داری کمتر بود (005/0 p˂ MW;). بین زیر­گروه­های PCOS با یکدیگر، اختلاف معناداری در دریافت ویتامین-د دیده شد (005/0 p˂ MW;). در تمام زیرگروه­های PCOS بین دریافت ویتامین-د با سطح سرمی  FAIو TT ارتباط منفی و در زیرگروه C با SHBG ارتباط مثبت معنادار دیده شد (05/0 p˂ ; اسپیرمن). نتیجه­گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، پیشنهاد می­شود که با تغییر در شیوه تغذیه بیماران  PCOS و افزایش مصرف این ویتامین در رژیم غذایی تا حد زیادی از شدت این بیماری کاسته شود و گام بزرگی در جهت بهبود وضعیت این بیماران برداشته شود.fa_IR
dc.format.extent392
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفنوتایپfa_IR
dc.subjectPCOSfa_IR
dc.subjectآندروژن و ویتامین-دfa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleمقایسه دریافت غذایی ویتامین "د"، در بین زیرگروه‌های سندرم تخمدان پلی‌کیستیک و بررسی ارتباط آن با سطوح مؤلفه‌های آندروژنی سرمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue167
dc.citation.spage87
dc.citation.epage96


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد