نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشیروانی, زلیخاfa_IR
dc.contributor.authorتاجیک, حسینfa_IR
dc.contributor.authorعلی اکبرلو, جوادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:23:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:23:39Z
dc.date.available1399-08-23T09:23:39Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:23:39Z
dc.date.issued2020-01-01en_US
dc.date.issued1398-10-11fa_IR
dc.identifier.citationشیروانی, زلیخا, تاجیک, حسین, علی اکبرلو, جواد. (1398). فعالیت ضد میکروبی مواد ضد میکروبی طبیعی علیه باکتری اشریشیا کولای O157: H7. مجله علوم پزشکی رازی, 26(11), 53-63.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-5637-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596419
dc.description.abstractزمینه و هدف: با توجه به نگرانی مصرف کنندگان در مورد اثرات منفی نگه دارنده‌های شیمیایی در مواد غذایی، اخیراً تحقیقات بسیاری به منظور یافتن ترکیبات ضد میکروبی طبیعی موثر انجام شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضد باکتریایی اوژنول در ترکیب با اسید استیک و اسید لاکتیک روی باکتری اشریشیاکلیO157: H7 می­باشد. روش کار: در این مطالعه تجربی، اثر ضد باکتریایی اوژنول، اسید استیک و اسید لاکتیک با استفاده از روش حداقل غلظت مهارکنندگی مشخص شد و از روش غلظت مهاری سهمی و منحنی زمان مرگ نیز برای ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی ترکیبی استفاده شد.   یافته­ ها: بر اساس نتایج بدست آمده، مقدار حداقل غلظت مهارکنندگی به تنهایی برای اوژنول، اسید استیک و اسید لاکتیک به ترتیب 75/0، 5/2 و 5 میکرولیتر بر میلی لیتر بود و نتایج غلظت مهار سهمی آن ها نشان داد که حالت ترکیبی اوژنول با اسید های آلی بدون اثر متقابل (0/4>FIC  > 0/1) می باشند. با توجه به نتایج بررسی منحنی زمان مرگ حالت ترکیبی اوژنول / اسید لاکتیک در عرض 4 ساعت باعث از بین رفتن باکتری شد. نتیجه‌گیری: اوژنول، اسید استیک و اسید لاکتیک در ممانعت از رشد باکتری اشریشیا کلی O157: H7  موثر بوده اند و استفاده از اسید های آلی می تواند میزان مورد نیاز اوژنول را کاهش دهد. بنابراین، استفاده ترکیبی ازاوژنول و اسیدهای آلی به‌عنوان مواد ضدمیکروبی طبیعی میتواند جایگزین نگهدارنده های شیمیایی در مواد غذایی گردد.  fa_IR
dc.format.extent1069
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاوژنولfa_IR
dc.subjectاسید های آلیfa_IR
dc.subjectفعالیت ضدباکتریاییfa_IR
dc.subjectاشریشیا کولای O157: H7fa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleفعالیت ضد میکروبی مواد ضد میکروبی طبیعی علیه باکتری اشریشیا کولای O157: H7fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue11
dc.citation.spage53
dc.citation.epage63


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد