نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشیروانی, رضوانfa_IR
dc.contributor.authorمدنی پور, الههfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:22:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:22:35Z
dc.date.available1399-08-23T09:22:35Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:22:35Z
dc.date.issued2018-02-01en_US
dc.date.issued1396-11-12fa_IR
dc.identifier.citationشیروانی, رضوان, مدنی پور, الهه. (1396). بررسی ژن بتالاکتاماز CTX-M در انتروکوکوس فکالیس مقاوم به جنتامایسین جداشده از گوشت های قرمز مصرفی. مجله علوم پزشکی رازی, 24(164), 85-92.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-4976-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596338
dc.description.abstractزمینه و هدف: انتروکوک­ها، بخشی از فلور طبیعی دستگاه گوارش انسان را تشکیل می­دهد که توانمندی بالایی در کسب ژن­های مقاومت به آنتی­بیوتیک دارند. استفاده­ی گسترده از آنتی­بیوتیک­ها در بخش­های کشاورزی و صنایع غذایی منجر به انتشار ژن­های مقاومت در باکتری­های پاتوژن و فلور طبیعی، انتقال به انسان و نیز ایجاد بیماری می­شود که یک تهدید جدی برای بهداشت و سلامت انسان است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ژن­­ bla CTX-M در سویه­های انتروکوکوس فکالیس مقاوم به جنتامایسین جدا شده از گوشت­های قرمز مصرفی می­باشد. روش­کار: در این مطالعه­ی مقطعی،190 نمونه انتروکوکوس از گوشت­های قرمز کشتارگاه­­ شهرستان بروجرد جمع­آوری و 90 سویه انتروکوکوس فکالیس با استفاده از تست­های بیوشیمیایی شناسایی و جداسازی شد، سپس آزمون تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن مطابق با دستورالعمل CLSI انجام شد. در نهایت فراوانی ژن­ bla CTX-M در سویه­های مقاوم به جنتامایسین با استفاده از پرایمر اختصاصی، توسط PCR موردبررسی قرار گرفت. یافته­ها: بیشترین میزان مقاومت به آنتی­بیوتیک­های اریترومایسین و پنی­سیلین به ترتیب با 44/94% و 66/56% گزارش شد و  سویه­ها حساسیت بالایی نسبت به نیتروفورانتئین، مروپنم و سیپروفلوکساسین داشتند. از 90 نمونه مورد آزمایش، 9 نمونه (10%) مقاوم به جنتامایسین بودند که ژن­ مذکور در هیچ­یک از 9 سویه مشاهده نشد. نتیجه­گیری: با توجه به انتقال آسان ژن­های مولد آنزیم­های بتالاکتاماز از طریق پلاسمید، عدم ردیابی ژن­­ مذکور در میان باکتری­های موردبررسی نشان می­دهد که این ژن همراه ژن­های عامل مقاومت به جنتامایسین منتقل نمی­شود، بنابراین رابطه­ی معنی­داری بین این ژن و آنتی­بیوتیک مورد­بررسی مشاهده نشد.  fa_IR
dc.format.extent1028
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectانتروکوکوس فکالیسfa_IR
dc.subjectجنتامایسینfa_IR
dc.subjectبتالاکتامازfa_IR
dc.subjectواکنش زنجیره‌ای پلیمرازی.fa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی ژن بتالاکتاماز CTX-M در انتروکوکوس فکالیس مقاوم به جنتامایسین جداشده از گوشت های قرمز مصرفیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue164
dc.citation.spage85
dc.citation.epage92


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد