نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآقاجانی, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorمیرتاجانی, سید بشیرfa_IR
dc.contributor.authorایوبی, سامانfa_IR
dc.contributor.authorحبیب پور, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:22:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:22:33Z
dc.date.available1399-08-23T09:22:33Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:22:33Z
dc.date.issued2018-02-01en_US
dc.date.issued1396-11-12fa_IR
dc.identifier.citationآقاجانی, جعفر, میرتاجانی, سید بشیر, ایوبی, سامان, حبیب پور, مریم. (1396). بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیل‌های جدا شده از خاک محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتری‌های بیماری‌زا. مجله علوم پزشکی رازی, 24(164), 63-73.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-4815-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596336
dc.description.abstractزمینه و هدف: باکتری­های اسید لاکتیک در بهبود طعم فرآورده­های غذایی دخالت کرده و با تولید مواد ضد میکروبی به نام باکتریوسین، نقش عمده­ای را در جلوگیری از رشد ارگانیسم­های فاسدکننده غذا و پاتوژن­ها به عهده دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیل­های جدا شده از خاک محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتری­های بیماری­زا بوده است. روش کار: در این مطالعه از نمونه خاک آلوده به پساب ماست محلی، لاکتوباسیلوس­ها جداسازی و به کمک روش­های بیوشیمیایی شناسایی شدند. خاصیت ضد میکروبی مایع رویی کشت آن­ها برعلیه 5 باکتری بیماری­زا به کمک روش چاهک (Well Diffusion Agar)  و دیسک Diffusion Disk) Agar) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور کاهش خطا هر آزمون سه بار تکرار شد و قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و توانایی ضد میکروبی آن­ها با هم مقایسه گردید. یافته­ها: مطابق با نتایج، سه گونه لاکتوباسیلوس شناسایی شد. این باکتری­ها شامل لاکتوباسیلوس کازئی، پلانتاروم و دلبروکی بود. همچنین این باکتری­ها توان ضد میکروبی خوبی را در مقابل باکتری­های بیماری­زا از خود نشان دادند. بیشترین اثر ضد باکتریایی از لاکتوباسیلوس کازئی بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس در روش چاهک با میانگین قطر هاله عدم رشد 66/18 میلی­متر مشاهده شد.  نتیجه‌گیری: تنوع ارزشمندی از باکتری­های تولید کننده باکتریوسین با فعالیت ضد باکتریایی بر علیه باکتری­های بیماری­زا در لبنیاتی که به صورت سنتی تهیه می­شوند وجود دارد و استفاده از آن­ها در تولید فرآورده­های لبنی صنعتی توصیه می­شود.  fa_IR
dc.format.extent797
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectلاکتوباسیلوسfa_IR
dc.subjectفعالیت ضد میکروبیfa_IR
dc.subjectباکتری‌های بیماری‌زاfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیل‌های جدا شده از خاک محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتری‌های بیماری‌زاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.fa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue164
dc.citation.spage63
dc.citation.epage73


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد