نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعباس پور, مریمfa_IR
dc.contributor.authorرجبی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorسلطان دلال, محمد مهدیfa_IR
dc.contributor.authorیزدانی, اکرمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:22:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:22:20Z
dc.date.available1399-08-23T09:22:20Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:22:20Z
dc.date.issued2017-09-01en_US
dc.date.issued1396-06-10fa_IR
dc.identifier.citationعباس پور, مریم, رجبی, زهرا, سلطان دلال, محمد مهدی, یزدانی, اکرم. (1396). بررسی تنوع گونه ها و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی انتروکوک های جدا شده از سبزی های خشک باز و بسته بندی عرضه شده تهران. مجله علوم پزشکی رازی, 24(159), 21-29.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-4687-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596322
dc.description.abstractزمینه و هدف: انتروکوک‌ها کوکسی‌های گرم مثبتی هستند که به‌صورت فراوان از حیوانات و گیاهان و سبزیجات جدا می‌شوند. این مطالعه با هدف ارزیابی شیوع سویه‌های انتروکوک و تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی انتروکوک‌های جدا شده از 7 نوع سبزی خشک که به‌صورت تصادفی از فروشگاه‌های تهران جمع آوری گردیده، انجام شده است. روش کار: در یک مطالعه توصیفی، در 1394، تعداد 140 نمونه سبزی خشک باز و بسته‌بندی جمع‌آوری شد. نمونه‌ها از نظر وجود انتروکوک با انجام رنگ آمیزی گرم، تست‌های بیوشیمیایی مانند کاتالاز و ایجاد کلنی‌های سیاهرنگ روی بایل اسکولین آزید تایید هویت شدند و با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی تا حد گونه شناسایی شدند. تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه‌ها نسبت به شش آنتی‌بیوتیک به روش دیسک دیفیوژن و با استفاده از آزمون کاپا انجام شد. یافته‌ها: 140 نمونه سبزی خشک 84 (60%) انتروکوک جدا گردید. مهمترین جدایه E. faecium با فراوانی 61 (6/72%) بود. سایر گونه ها بترتیب اهمیت عبارت بودند از: 10 جدایه E.durans، 6 جدایه E. gallinaru، 5 جدایه E. faecalis، 1 جدایه E. avium و 1 جدایه E. casseliflavus. تست تعیین حساسیت آنتی‌بیوتیکی نیز نشان داد که؛ 93% مقاوم به جنتامایسین، 48% مقاوم به ونکومایسین، 32% مقاوم به اریترومایسین، 15% مقاوم به تتراسایکلین، 4% مقاوم به کلرامفنیکل و 4% مقاوم به آمپی سیلین بودند. نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان دهنده آلودگی سبزی‌های خشک جمع‌آوری شده در شهر تهران می‌باشد. با توجه به یافته‌ها، برای جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی، آموزش افراد، رعایت اصول بهداشتی و نظارت در آماده‌سازی، حمل و نقل، ذخیره سازی و عرضه مواد غذایی ضروری می‌باشد.  fa_IR
dc.format.extent408
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسبزی خشکfa_IR
dc.subjectانتروکوکوسfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی بیوتیکیfa_IR
dc.subjectتهرانfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی تنوع گونه ها و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی انتروکوک های جدا شده از سبزی های خشک باز و بسته بندی عرضه شده تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue159
dc.citation.spage21
dc.citation.epage29


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد