نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزعیم زاده, نرگسfa_IR
dc.contributor.authorمتقی, آزادهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدزاده, نداfa_IR
dc.contributor.authorضیایی, سعیدهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:21:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:21:59Z
dc.date.available1399-08-23T09:21:59Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:21:59Z
dc.date.issued2018-08-01en_US
dc.date.issued1397-05-10fa_IR
dc.identifier.citationزعیم زاده, نرگس, متقی, آزاده, محمدزاده, ندا, ضیایی, سعیده. (1397). بررسی دریافت درشت مغذی ها در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک به تفکیک زیرگروه بر اساس معیار روتردام. مجله علوم پزشکی رازی, 25(170), 46-56.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-5029-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596293
dc.description.abstractزمینه و هدف: سندرم تخمدان-پلی­کیستیک (Polycystic Ovary Syndrome -PCOS) شایع‌ترین اختلال آندوکرین در زنان ایرانی در سنین باروری می­باشد. تغذیه یکی از عوامل مؤثر احتمالی در شدت این بیماری ذکر شده است. تاکنون مطالعه­ای که به بررسی وضعیت تغذیه­ای در بین فنوتایپ‌های مختلف PCOS بپردازد انجام نشده است. لذا، این مطالعه با هدف مقایسه دریافت غذایی درشت-مغذی­ها در ­زیرگروه­های ­PCOS­ انجام شد. روش کار: 182 شرکت‌کننده با روش نمونه‌گیری در دسترس وارد مطالعه مورد-شاهدی حاضر شدند. گروه­بندی بر اساس معیار روتردام صورت گرفت: گروه A (41 نفر)، گروه B (33 نفر)، گروه C (40 نفر) و گروه D (37 نفر) و گروه شاهد (31 نفر). بررسی دریافت غذایی (درشت-مغذی­ها) با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک 168 آیتمی انجام گرفت. تحلیل آماری داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS22 و آزمون کروسکال­والیس (KW) و من­ویتنی (MW) انجام گرفت. P معنادار برای آزمون کروسکال­والیس 05/0و برای من­ویتنی طبق قضیه تصحیح بن_فرونی 005/0 در نظر گرفته شد. یافته‌ها: دریافت چربی­تام در زیرگروه­های A، B و C نسبت به شاهد کمتر بود (001/0P<). زیرگروه A نسبت به شاهد، دریافت کمتر PUFA و MUFA (005/0P<) و دریافت بیشتر چربی­ترانس داشتند (001/0P<). تمام زیرگروه­های PCOS نسبت به شاهد، مصرف بیشتر کربوهیدرات و مصرف کمتر فیبرتام داشتند (001/0P<). بین زیرگروه­های مختلف  PCOSبا یکدیگر و گروه شاهد اختلاف معناداری از نظر دریافت چربی­های اشباع شده، پروتئین و فیبر محلول مشاهده نگردید (05/0P>). نتیجه­گیری: پیشنهاد می­شود که با تغییر و اصلاح در شیوه تغذیه بیماران  PCOSتا حد زیادی ازمشکلات و عوارض وابسته این بیماری کاسته شود و گام بزرگی در جهت بهبود وضعیت این بیماران برداشته شود.fa_IR
dc.format.extent394
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectفنوتایپfa_IR
dc.subjectPCOSfa_IR
dc.subjectدرشت-مغذیfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectزنان و زایمانfa_IR
dc.titleبررسی دریافت درشت مغذی ها در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک به تفکیک زیرگروه بر اساس معیار روتردامfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue170
dc.citation.spage46
dc.citation.epage56
nlai.contributor.orcid4778-6886-0001-0000


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد