نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتیموری, اسماءfa_IR
dc.contributor.authorبکائیان, محمدfa_IR
dc.contributor.authorپاپلی برواتی, سید امینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:21:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:21:32Z
dc.date.available1399-08-23T09:21:32Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:21:32Z
dc.date.issued2017-02-01en_US
dc.date.issued1395-11-13fa_IR
dc.identifier.citationتیموری, اسماء, بکائیان, محمد, پاپلی برواتی, سید امین. (1395). اثر ضد میکروبی عصاره مرزه در تشکیل بیوفیلم در برخی پاتوژن‌های باکتریال مهم انسان. مجله علوم پزشکی رازی, 23(152), 38-45.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-4406-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596257
dc.description.abstractزمینه و هدف: امروزه با افزایش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و نیز شیوع سویه‌های مقاوم، خلاء ناشی از کاربرد داروهای ضد میکروبی جدید که دارای اثرات جانبی کمتری نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها باشند، احساس شده و از عصاره‌های گیاهی برای از بین بردن آن‌ها استفاده می‌شود. مرزه از گیاهان دارویی است که در طب سنتی کاربرد دارد. در این مطالعه، اثر عصاره مرزه در تشکیل بیوفیلم در برخی پاتوژن‌های باکتریال مهم انسان مورد بررسی قرار گرفته است. روش کار: در این مطالعه آزمایشگاهی از گیاه مزره (Satureja hortensis) برای بررسی اثرات ضد میکروبی آن استفاده شد. عصاره مرزه با غلظت‌های ppm50، ppm25 و ppm5/12 تهیه و به روش انتشار چاهک روی سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استرپتوکوکوس پنومونیه، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و پروتئوس میرابیلیس بررسی گردید. تست کمترین غلظت مهارکنندگی و بیش‌ترین غلطت مهار‌کنندگی به روش میکروتیترپلیت تعیین شد. عصاره مرزه نیز به روش ماسراسیون تهیه گردید. یافته‌‌ها: کمترین غلظت مهارکنندگی (Minimum inhibitory concentration -MIC) در حدود ppm50- 5/12 مشاهده شد. بیش‌ترین غلظت مهارکنندگی در برابر باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و کمترین غلظت مهارکنندگی غلظت عصاره مرزه ppm 5/12 بوده که در برابر پروتئوس میرابیلیس مشاهده شد. همچنین این مطالعه نشان داد که میزان جذب (OD) برای تشکیل بیوفیلم باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت ppm 50 عصاره مرزه به مقدار صفر بود. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره مرزه ممکن است به تنهایی برای درمان عفونت‌های باکتریایی مفید باشد.fa_IR
dc.format.extent443
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectبیوفیلمfa_IR
dc.subjectضدباکتریfa_IR
dc.subjectعصاره مرزهfa_IR
dc.subjectپاتوژن‌های انسانیfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleاثر ضد میکروبی عصاره مرزه در تشکیل بیوفیلم در برخی پاتوژن‌های باکتریال مهم انسانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد واحد کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue152
dc.citation.spage38
dc.citation.epage45


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد