نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرهادی, موناfa_IR
dc.contributor.authorجامعی, سید بهنام الدینfa_IR
dc.contributor.authorحیات, پریساfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:21:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:21:13Z
dc.date.available1399-08-23T09:21:13Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:21:13Z
dc.date.issued2011-12-01en_US
dc.date.issued1390-09-10fa_IR
dc.identifier.citationفرهادی, مونا, جامعی, سید بهنام الدین, حیات, پریسا. (1390). مطالعه اثر آنتی اکسیدانی عصاره تام و فلاونوییدی گیاه سس (Cuscuta lehmanniana Bunge) بر سلول های 12 PC مدل دیابتیک. مجله علوم پزشکی رازی, 18(90), 17-26.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-1964-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596236
dc.description.abstract  زمینه و هدف : نوروپاتی های محیطی و مرکزی یکی از مهمترین عوارض ابتلا به دیابت شیرین می باشد، تاکنون مکانیسم های دقیق سلولی و مولکولی نوروتوکسیسیتی ناشی از افزایش گلوکز مشخص نگردیده است. در تحقیقات سال های اخیر به نقش رادیکال های آزاد به عنوان یکی از دلایل نوروپاتی های دیابتیک توجه شده است. بر این مبنا استفاده از آنتی اکسیدان ها یکی از گزینه های درمانی برای جلوگیری از آسیب های ناشی از عوامل استرس اکسیداتیو مانند افزایش گلوکز می باشد. در تحقیق حاضر اثرآنتی اکسیدانی عصاره تام و فلاو نوییدی گیاه سس با نام علمی Cuscuta lehmanniana Bunge ، که گیاه انگلی بومی ایران می باشد ، برسلول‌های 12 PC تحت تیمار با افزایش گلوکز به عنوان مدل سلولی نوروپاتی دیابتیک استفاده گردید.   روش کار : در تحقیق حاضر از سلول های رده 12 PC در محیط کشت با افزایش گلوکز به عنوان القا مدل سلولی نوروپاتی دیابتیک استفاده گردیده است.از گیاه سس، پس از جمع آوری عصاره تام و فلاونوییدی تهیه گردید. فعالیت به دام اندازی رادیکال های آزاد عصاره های گیاه به روش (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) DPPH و سپس اثر عصاره تام و فلاو نوییدی بر روی سلول های 12 PC تحت افزایش گلوکز با استفاده از تست MTT ، رنگ آمیزی هسته ای PI-Annexin و وسترن بلاتینگ ( Western blot ) برای پروتئین پروآپوپتوتیک Bax مورد مطالعه قرار گرفت .   یافته ‌ ها : نتایج DPPH نشان داد که عصاره تام و فلاو نوییدی گیاه سس دارای خاصیت به دام اندازی رادیکال های آزاد می باشند. پس از به کار بردن عصاره فلاو نوییدی با غلظت µg/ml 50 رادیکال های آزاد نسبت به گروه کنترل، 45/70% کاهش نشان داده اند . نتایج تست MTT هم چنین نشان داد که عصاره تام گیاه در غلظت 100µg/ml و عصاره فلاو نوییدی با غلظت 50µg/ml توان حیاتی سلول ها را به ترتیب 70 و 83% افزایش داده است. رنگ آمیزی Annexin نشان داد که تعداد سلول های آپوپتوتیک در مقایسه با گروه کنترل از 2/38% به 8/15% کاهش یافته است، سنجش وسترن بلاتینگ هم چنین نشان دهنده کاهش معنی دار بیان پروتئین پروآپوپتوتیک Bax متعاقب استفاده از عصاره تام و فلاونوییدی می ‌ باشد.   نتیجه گیری: بر اساس یافته های این تحقیق عصاره تام و فلاونوییدی گیاه سس دارای خاصیت نوروپروتکتیو در برابر افزایش گلوکز در محیط کشت می ‌ باشند، به نظر می رسد خواص درمانی این گیاه بتواند در کنترل و یا کاهش نوروپاتی های دیابتیک موثر واقع گردد.fa_IR
dc.format.extent1101
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectگیاه سسfa_IR
dc.subjectنوروپاتی دیابتیکfa_IR
dc.subjectسلول های 12 PCfa_IR
dc.subjectعلوم تشریحیfa_IR
dc.titleمطالعه اثر آنتی اکسیدانی عصاره تام و فلاونوییدی گیاه سس (Cuscuta lehmanniana Bunge) بر سلول های 12 PC مدل دیابتیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue90
dc.citation.spage17
dc.citation.epage26


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد