• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 23, شماره 143
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 23, شماره 143
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر مکمل یاری با هسپریدین بر شاخص‌های قند و چربی، غلظت انسولین و مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور

    (ندگان)پدیدآور
    محمدی, محمداقتصادی, شهریاروفا, محمدرضاحیدری, ایرجصالحی, مسعودشیربیگی, عصمتمحمدی, حامد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    2.519 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: دیابت یکی از رایج‌ترین بیماری‌های مزمن است و به‌عنوان یک مشکل عمده سلامت عمومی در جهان مطرح می‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثر هسپریدین بر شاخص‌های قند و چربی، غلظت انسولین و مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شده است. روش کار: تعداد 45 بیمار مبتلابه دیابت نوع 2 در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور شرکت کردند. گروه مداخله (23 نفر) 500 میلی‌گرم مکمل هسپریدین و گروه کنترل (22 نفر) 500 میلی‌گرم دارونما روزانه به مدت 8 هفته مصرف نمودند. نمونه خون و پرسش‌نامه یاد آمد خوراک در ابتدا و انتهای مطالعه گرفته شد و سطوح قند خون ناشتا، انسولین، هموگلوبین A1c، تری گلیسرید، کلسترول تام، HDL-C، LDL-C و مقاومت به انسولین اندازه‌گیری و مقایسه شد. تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها در نرم‌افزار SPSS و با استفاده از آزمون‌های Independent t test و Paired t test صورت گرفت. یافته‌ها: مکمل یاری با هسپریدین در گروه مداخله باعث ایجاد کاهش معنی‌داری در غلظت قند خون ناشتا (04/0p=) و هموگلوبین A1c (02/0p=) در مقایسه با گروه کنترل گردید. همچنین در گروه دریافت‌کننده هسپریدین افزایش معنی‌داری در سطوح انسولین سرم (01/0p=) و کاهش قابل‌توجهی در غلظت کلسترول تام (04/0p=) بعد از مداخله مشاهده شد، درحالی‌که تغییر چشمگیری در گروه دارونما در ابتدا و انتهای مطالعه وجود نداشت. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که مصرف هسپریدین می‌تواند منجر به کاهش سطوح قند خون ناشتا، هموگلوبین A1c و کلسترول تام و افزایش غلظت انسولین سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 شود.
    کلید واژگان
    هسپریدین
    گلوکز
    فراسنج‌های لیپیدی
    انسولین
    مقاومت به انسولین
    دیابت نوع 2
    علوم تغذیه

    شماره نشریه
    143
    تاریخ نشر
    2016-05-01
    1395-02-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی ایران (بیمارستان فیروزگر)، تهران، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران.
    دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3843-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596193

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب