نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنورشاهی, نداfa_IR
dc.contributor.authorکریمی, زینبfa_IR
dc.contributor.authorقانع بصیری, مرجانfa_IR
dc.contributor.authorنیک بزم, روناکfa_IR
dc.contributor.authorرفیعی, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorجلالی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorاشراقیان, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorستوده, گیتیfa_IR
dc.contributor.authorکوهدانی, فریباfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:19:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:19:30Z
dc.date.available1399-08-23T09:19:29Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:19:30Z
dc.date.issued2015-02-01en_US
dc.date.issued1393-11-12fa_IR
dc.identifier.citationنورشاهی, ندا, کریمی, زینب, قانع بصیری, مرجان, نیک بزم, روناک, رفیعی, معصومه, جلالی, محمود, اشراقیان, محمدرضا, ستوده, گیتی, کوهدانی, فریبا. (1393). بررسی الگوهای غذایی غالب و ریسک اختلالات لیپیدی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم پزشکی رازی, 21(128), 72-84.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-3566-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596105
dc.description.abstract  : اثرات یک غذا یا ماده مغذی بر بیماری‌ها به تنهایی ممکن است کم و ناچیز باشد، اما اثرات تجمعی آنها قابل تشخیص است. یک الگوی غذایی سالم می تواند خطر دیس لیپیدمی و مشکلات متعاقب را کاهش دهد. هدف این مطالعه، تعیین این رابطه در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بود.   روش کار: در این مطالعه مقطعی 740 بیمار مبتلا به دیابت )65-35 سال( از مناطق مختلف شهر تهران شرکت کردند. داده های فردی، فعالیت بدنی، تن سنجی و نمونه خون بیماران جمع آوری گردید. دریافت غذایی یک سال گذشته با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک اعتبارسنجی شده گردآوری شد. الگوهای غذایی غالب با روش تحلیل عاملی تعیین و نسبت شانس ابتلا به اختلالات لیپیدی در رابطه با الگوهای غذایی توسط آزمون رگرسیون لجستیک سنجیده شد.   یافته ها: دوالگوی غذایی غالب شامل الگوی غذایی سالم (دریافت بالای سبزیجات، گوجه فرنگی، میوه، ماهی، زیتون، حبوبات) و الگوی غذایی ناسالم (مصرف بالای کربوهیدرات های ساده و تصفیه شده، آب میوه های صنعتی، لبنیات پرچرب، کره، گوشت فرآوری شده، تخم مرغ و میان وعده ها) مشخص شد. الگوی غذایی سالم شانس هایپرتری گلیسریدمی را به میزان 49% کاهش داد. همچنین شانس HDL-c افزایش یافته در بالاترین چارک الگوی غذایی سالم 4/2 برابر بیشتراز پایین ترین چارک بود. شانس هایپرکلسترولمی در بالاترین امتیاز الگوی غذایی ناسالم 5/3 برابربیشتر از پایین ترین امتیاز بود.   نتیجه گیری: افراد دیابتی به منظور تعدیل اختلالات لیپیدی و درنتیجه آن اختلالات قلبی-عروقی نیاز به الگوی غذایی جامع قابل اجرا دارند که بتواند در قالب یک راهنمای غذایی توصیه گردد.  fa_IR
dc.format.extent380
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectالگوی غذاییfa_IR
dc.subjectدیس لیپیدمیfa_IR
dc.subjectتحلیل عاملیfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleبررسی الگوهای غذایی غالب و ریسک اختلالات لیپیدی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue128
dc.citation.spage72
dc.citation.epage84


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد