نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنظری, شهرامfa_IR
dc.contributor.authorرستگار, ایوبfa_IR
dc.contributor.authorدهقان, سمانهfa_IR
dc.contributor.authorکوهساری, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorآزغانی, پیمانfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده متبوع, سودابهfa_IR
dc.contributor.authorنظری, زهرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:18:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:18:01Z
dc.date.available1399-08-23T09:18:00Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:18:01Z
dc.date.issued2016-12-01en_US
dc.date.issued1395-09-11fa_IR
dc.identifier.citationنظری, شهرام, رستگار, ایوب, دهقان, سمانه, کوهساری, ابراهیم, آزغانی, پیمان, علیزاده متبوع, سودابه, نظری, زهره. (1395). بررسی خواص ضد باکتریایی نانو دندریمر پلی‌آمید و آمینG5- بر روی باکتری‌های باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، شیگلا دیسانتری و اشرشیاکلی در محیط‌ آبی. مجله علوم پزشکی رازی, 23(150), 46-56.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-4186-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595989
dc.description.abstractزمینه و هدف: دندریمرها زیر مجموعه ای از ساختارهای شاخه دار هستند که نظم ساختاری مشخصی دارند. هدف از انجام این تحقیق بررسی کارایی نانو دندریمر پلی‌آمیدوآمینG5- در حذف باکتری­های  باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، اشرشیاکلی و شیگلا دیسانتری از محلول­ آبی می باشد. روش کار: در این مطالعه تجربی، ابتدا از غلظت نیم مک فارلند هر سویه باکتری، رقت 103 واحد تشکیل دهنده کلونی بر میلی لیتر تهیه شد. سپس غلظت­های مختلفی (025/0، 25/0، 5/2 و 25 میکروگرم بر میلی لیتر) از نانو دندریمر  در دمای آزمایشگاه (25- 23 درجه سانتیگراد) به نمونه آب اضافه شد. به منظور تعیین کارایی نانو دندریمر در حذف باکتری­ها، در زمان­های مختلف (0، 10، 20، 30، 50 و 60 دقیقه) نمونه­برداری انجام گردید و بر روی محیط نوترینت آگار کشت داده شد. نمونه­ها به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد گرمخاگذاری شدند و پس از آن تعداد کلنی­ها شمارش شدند. یافته­ها: خاصیت ضد باکتریایی نانو دندریمر در محیط آبی با افزایش غلظت نانو دندریمر و زمان تماس، رابطه مستقیم دارد. در غلظت 25 میکرو گرم بر میلی­لیتر نانو دندریمر و در زمان تماس 60 دقیقه تمامی انواع باکتری­های موجود در محلول آبی به جزء شیگلا دیسانتری (98% راندمان حذف) به صورت 100% حذف شدند. در غلظت 5/2 میکرو گرم بر میلی­لیتر نانو دندریمر و در زمان تماس 60 دقیقه باکتری­های اشرشیاکلی و باسیلوس سوبتیلیس به صورت 100% حذف شدند. تمامی غلظت­های نانو دندریمر در زمان­های مختلف باعث کاهش تمامی باکتری­ها شدند. نتیجه­گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نانو دندریمر پلی‌آمیدوآمینG5- قادر به حذف باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، اشرشیاکلی و شیگلا دیسانتری از محلول­ آبی می باشد.fa_IR
dc.format.extent1337
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectخاصیت ضدباکتریاییfa_IR
dc.subjectنانو دندریمر پلی آمیدو آمین-G5fa_IR
dc.subjectمحیط آبیfa_IR
dc.subjectباکتری‌هاfa_IR
dc.subjectگندزدایی.fa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی خواص ضد باکتریایی نانو دندریمر پلی‌آمید و آمینG5- بر روی باکتری‌های باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، شیگلا دیسانتری و اشرشیاکلی در محیط‌ آبیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue150
dc.citation.spage46
dc.citation.epage56


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد