| dc.contributor.author | نظری, شهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | رستگار, ایوب | fa_IR |
| dc.contributor.author | دهقان, سمانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | کوهساری, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | آزغانی, پیمان | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیزاده متبوع, سودابه | fa_IR |
| dc.contributor.author | نظری, زهره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:18:00Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:18:01Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:18:00Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:18:01Z | |
| dc.date.issued | 2016-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-09-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نظری, شهرام, رستگار, ایوب, دهقان, سمانه, کوهساری, ابراهیم, آزغانی, پیمان, علیزاده متبوع, سودابه, نظری, زهره. (1395). بررسی خواص ضد باکتریایی نانو دندریمر پلیآمید و آمینG5- بر روی باکتریهای باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، شیگلا دیسانتری و اشرشیاکلی در محیط آبی. مجله علوم پزشکی رازی, 23(150), 46-56. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4186-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595989 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: دندریمرها زیر مجموعه ای از ساختارهای شاخه دار هستند که نظم ساختاری مشخصی دارند. هدف از انجام این تحقیق بررسی کارایی نانو دندریمر پلیآمیدوآمینG5- در حذف باکتریهای باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، اشرشیاکلی و شیگلا دیسانتری از محلول آبی می باشد.
روش کار: در این مطالعه تجربی، ابتدا از غلظت نیم مک فارلند هر سویه باکتری، رقت 103 واحد تشکیل دهنده کلونی بر میلی لیتر تهیه شد. سپس غلظتهای مختلفی (025/0، 25/0، 5/2 و 25 میکروگرم بر میلی لیتر) از نانو دندریمر در دمای آزمایشگاه (25- 23 درجه سانتیگراد) به نمونه آب اضافه شد. به منظور تعیین کارایی نانو دندریمر در حذف باکتریها، در زمانهای مختلف (0، 10، 20، 30، 50 و 60 دقیقه) نمونهبرداری انجام گردید و بر روی محیط نوترینت آگار کشت داده شد. نمونهها به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد گرمخاگذاری شدند و پس از آن تعداد کلنیها شمارش شدند.
یافتهها: خاصیت ضد باکتریایی نانو دندریمر در محیط آبی با افزایش غلظت نانو دندریمر و زمان تماس، رابطه مستقیم دارد. در غلظت 25 میکرو گرم بر میلیلیتر نانو دندریمر و در زمان تماس 60 دقیقه تمامی انواع باکتریهای موجود در محلول آبی به جزء شیگلا دیسانتری (98% راندمان حذف) به صورت 100% حذف شدند. در غلظت 5/2 میکرو گرم بر میلیلیتر نانو دندریمر و در زمان تماس 60 دقیقه باکتریهای اشرشیاکلی و باسیلوس سوبتیلیس به صورت 100% حذف شدند. تمامی غلظتهای نانو دندریمر در زمانهای مختلف باعث کاهش تمامی باکتریها شدند.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نانو دندریمر پلیآمیدوآمینG5- قادر به حذف باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، اشرشیاکلی و شیگلا دیسانتری از محلول آبی می باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1337 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | خاصیت ضدباکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | نانو دندریمر پلی آمیدو آمین-G5 | fa_IR |
| dc.subject | محیط آبی | fa_IR |
| dc.subject | باکتریها | fa_IR |
| dc.subject | گندزدایی. | fa_IR |
| dc.subject | میکروبیولوژی | fa_IR |
| dc.title | بررسی خواص ضد باکتریایی نانو دندریمر پلیآمید و آمینG5- بر روی باکتریهای باسیلوس سوبتیلیس، سالمونلا تیفی، شیگلا دیسانتری و اشرشیاکلی در محیط آبی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 23 | |
| dc.citation.issue | 150 | |
| dc.citation.spage | 46 | |
| dc.citation.epage | 56 | |