بررسی میزان اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع رایج در برخی محصولات غذایی ایران
(ندگان)پدیدآور
اسکندریون, محمدرضانجفی, محمدتیموری, مریمپرتو, فرشتهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: بیماریهای قلبی و عروقی عامل اصلی مرگومیر در جهان هستند. رژیمهای غذایی حاوی اسیدهای چرب اشباع، ترانس صنعتی و غیراشباع سیس اثرات مختلفی را بر روی چربی خون، مقاومت به انسولین، ترمبوز و آسیب عملکردی سلولهای اندوتلیال ایجاد میکنند. بدین منظور هدف از این مطالعه اندازهگیری میزان انواع اسیدهای چرب در برخی از محصولات غذایی که بهصورت متداول توسط ایرانیان مصرف میشود میباشد.
روش کار: در این مطالعه مقطعی نمونهها بهصورت بستهبندی شده شامل 46 محصول مختلف از 7 گروه غذایی (روغن، کره، سس مایونز، پنیر پیتزا پروسس، فراورده پفکرده بلغور ذرت، چیپس و سوسیس) بهصورت تصادفی سیستماتیک از سوپرمارکتها تهیه شدند. اسیدهای چرب با استفاده از دما و روش استاندارد AOAC استخراج شدند و با استفاده از N- هگزان و متانول متیلاسون انجام شد و در پایان ترکیب اسید چرب جدا شده با استفاده از کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکار ساز FID در حضور استاندارد مورد سنجش و آنالیز آماری با نرمافزار SPSS16 قرار گرفت.
یافتهها: در مجموع 46 نمونه، پالمیتیک اسید (C16:0) بیشترین میزان اسیدهای چرب اشباع در گروه فراورده پفکرده بلغور ذرت با میزان 1/40 درصد بود که در مقایسه با سایر گروههای مورد آزمایش بهطور معنا داری بالاتر بود (05/0p
کلید واژگان
اسیدهای چرببیماریهای قلبی عروقی
محصولات غذایی
گاز کروماتوگرافی
بیوشیمی
شماره نشریه
150تاریخ نشر
2016-12-011395-09-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی تهران ، گروه بیوشیمی بالینیدانشگاه علوم پزشکی ایران ، گروه بیوشیمی بالینی
دانشگاه علوم پزشکی تهران ، گروه بیوشیمی بالینی
دانشگاه علوم پزشکی ایران ، گروه بیوشیمی بالینی
شاپا
2228-70432228-7051




