| dc.contributor.author | میرحسینی, محبوبه | fa_IR |
| dc.contributor.author | یزدانی کشکولی, نازیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | دهقان همدان, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:17:46Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:17:47Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:17:46Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:17:47Z | |
| dc.date.issued | 2016-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-06-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میرحسینی, محبوبه, یزدانی کشکولی, نازیلا, دهقان همدان, علی. (1395). بررسی خاصیت ضد میکروبی نانو کامپوزیت کیتوزان – اکسید روی. مجله علوم پزشکی رازی, 23(147), 104-114. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3990-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595971 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف : فناوری نانو یکی از بخش های بسیار مهم از تکنولوژی است. نانوذرات را می توان در زمینه مختلف صنعتی، پزشکی، نظامی و استفاده شخصی استفاده کرد. هدف از این مطالعه آماده سازی نانوکامپوزیت کیتوزان – اکسید روی از طریق یک روش ساده و بررسی فعالیت ضد باکتری از آنها بود.
روش کار: نانوکامپوزیت کیتوزان – اکسید روی به روش سل ژل ساخته شد. سپس این نانوکامپوزیت با استفاده از تکنیک های FTIR ، ،SEM، EDX ، طیفسنج مرئی - فرابنفش ( UV-VIS) و پراش اشعه ایکس (XRD ) مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر ضد میکروبی این نانو کامپوزیت روی باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس آرئوس ارزیابی شد. سپس اثر نانو کامپوزیت 1.5 درصد اکسید روی بر روی گاز استریل در مجاورت باکتری های فوق بررسی شد.
یافته ها: نتایج نشان داد غلظت نانوذره اکسید روی روی فعالیت ضدمیکروبی نانوکامپوزیت اثر می گذارد. فیلم نانوکامپوزیت کیتوزان – اکسید روی حاوی 1.5 درصد اکسید روی دارای بیشترین اثر ضدمیکروبی بود. همچنین فیلم نانوکامپوزیت حاوی 1.5 درصد اکسید روی بر روی گاز استریل اثر ضدمیکروبی روی هر دو باکتری نشان داد.
نتیجهگیری : با توجه به اینکه فیلم نانوکامپوزیت کیتوزان – اکسید روی دارای عملکرد ضد باکتری بسیار عالی بود. بنابراین ممکن است فیلم نانوکامپوزیتی کاربردهای پزشکی داشته باشد و همچنین به عنوان یک پوشش سطح به منظور افزایش ایمنی میکروبی و گسترش عمر مفید مواد غذایی استفاده شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 482 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | نانو کامپوزیت | fa_IR |
| dc.subject | کیتوزان | fa_IR |
| dc.subject | اکسید روی | fa_IR |
| dc.subject | اثر ضد میکروبی | fa_IR |
| dc.subject | میکروبیولوژی | fa_IR |
| dc.title | بررسی خاصیت ضد میکروبی نانو کامپوزیت کیتوزان – اکسید روی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه پیام نور | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه پیام نور | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده پوشش های نانوساختار دانشگاه پیام نور یزد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 23 | |
| dc.citation.issue | 147 | |
| dc.citation.spage | 104 | |
| dc.citation.epage | 114 | |