نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorربیعی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorبیگدلی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorمحققی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorرسولیان, بهرامfa_IR
dc.contributor.authorشریفی, ابوالقاسمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:16:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:16:35Z
dc.date.available1399-08-23T09:16:35Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:16:35Z
dc.date.issued2013-01-01en_US
dc.date.issued1391-10-12fa_IR
dc.identifier.citationربیعی, زهرا, بیگدلی, محمدرضا, محققی, فاطمه, رسولیان, بهرام, شریفی, ابوالقاسم. (1391). اثر عصاره خوراکی برگ زیتون بر سطح کلسترول، کلسترول استر و تری گلیسرید مغزی و ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش. مجله علوم پزشکی رازی, 19(103), 18-25.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-2345-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595873
dc.description.abstract  زمینه و هدف : آسیب مغزی ناشی از ایسکمی گلوبال در اثر ایست قلبی و ایسکمی کانونی مغزی شمار زیادی از بیماران را ناتوان کرده که به صورت مرگ یا به صورت ناتوانی دائمی بوده است. مطالعات اخیر پیشنهاد می‌کنند که عصاره برگ زیتون باعث سرکوب التهاب و کاهش آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو می شود.   روش­ کار: در این مطالعه تجربی اثر عصاره خوراکی برگ زیتون بر سطح کلسترول، کلسترول استر و تری گلیسرید مغزی و ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش مورد بررسی قرار گرفت. گروه ها، هر کدام شامل 12 موش نر از نژاد ویستار مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه اول، گروه کنترل است که آب مقطر دریافت می کند در حالی که سه گروه تیمار عصاره برگ زیتون را به صورت خوراکی از طریق گاواژ به مدت 30 روز دریافت می کنند (به ترتیب 50، 75 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و گروه شم که در آن تیمار و القای ایسکمی صورت نمی گیرد. دو ساعت بعد از آخرین گاواژ گروه کنترل، گروه‌های عصاره برگ زیتون و گروه شم، هر کدام به دو زیر گروه تقسیم می شوند: زیر گروه MCAO ( Middle Cerebral Artery Occlusion ) که تحت جراحی شریان میانی مغزی قرار می‌گیرند و برای اندازه‌گیری میزان ادم مغزی استفاده می‌شوند ( n=6 ) و زیرگروه برای آنالیز لیپیدهای مغزی که به صورت دست نخورده باقی می‌مانند ( n=6 ).   یافته­ها : عصاره برگ زیتون باعث افزایش سطح کلسترول، کلسترول استر و تری گلیسرید مغزی در گروه های آزمایشی شد. عصاره برگ زیتون باعث کاهش ادم مغزی در گروه های آزمایشی 75 و 100 میلی گرم عصاره می شود.   نتیجه­گیری : داده های این مطالعه پیشنهاد می‌کند که عصاره برگ زیتون ممکن است در مدل ایسکمی- خون رسانی مجدد موش اثر محافظت عصبی داشته باشد. کارهای بیشتری نیاز است تا این مشاهدات را تایید کرد.fa_IR
dc.format.extent318
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectعصاره برگ زیتونfa_IR
dc.subjectکلسترولfa_IR
dc.subjectکلسترول استرfa_IR
dc.subjectتری گلیسریدfa_IR
dc.subjectسکته مغزی.fa_IR
dc.subjectفیزیولوژیfa_IR
dc.titleاثر عصاره خوراکی برگ زیتون بر سطح کلسترول، کلسترول استر و تری گلیسرید مغزی و ادم مغزی در مدل سکته مغزی موشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی لرستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهرکردfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue103
dc.citation.spage18
dc.citation.epage25


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد