اسیدهای چرب ترانس بافت چربی و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر
(ندگان)پدیدآور
قهرمانپور, فرانکفیروزرای, محسندارابی امین, مسعودزوارهای, عباسمحبی, احمدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: به نظر میرسد مصرف اسیدهای چرب ترانس، باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر میشود. ترکیب اسیدهای چرب بافت چربی یک بیومارکر مناسب برای ارزیابی چربی مصرفی در یک دوره طولانی مدت است. در این مطالعه ارتباط بین مصرف اسیدهای چرب ترانس و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر بررسی شد. روش بررسی: مطالعه انجام شده از نوع مقطعی بود. نمونه بافت چربی از 112 بیمار، با سن 20 تا 75 سال، مراجعه کننده به بیمارستان قلب شهید رجایی تهران که گرفتگی عروق کرونر آنها با آنژیوگرافی تأیید شده بود گرفته شد. افراد سالم کنترل شامل 70 نفر بدون سابقه بیماری قلبی، بودند. ترکیب اسیدهای چربی نمونههای بافت چربی به روش کروماتوگرافی گاز ـ مایع تعیین شد. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از نرمافزار SPSS و آزمون t استفاده شد. یافتهها: میزان اسیدهای چرب ترانس نمونههای بافت چربی در دو گروه مورد مطالعه، اختلاف معنیداری نداشت. میزان اسید لینولئیک(18:2) بافت چربی بیماران کمتر از افراد سالم بود(03/0p
کلید واژگان
گرفتگی عروق کرونراسیدهای چرب ترانس
بافت چربی
کروماتوگرافی گازی
بیوشیمی
شماره نشریه
50تاریخ نشر
2006-04-011385-01-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانشاپا
2228-70432228-7051




