نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتاراسی, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorاصل روستا, معصومهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:15:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:15:42Z
dc.date.available1399-08-23T09:15:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:15:42Z
dc.date.issued2018-07-01en_US
dc.date.issued1397-04-10fa_IR
dc.identifier.citationتاراسی, معصومه, اصل روستا, معصومه. (1397). اثر عصاره اسفناج (Spinacia oleracea L.) بر اختلال حافظه و اضطراب القا شده توسط استرس مزمن بی‌حرکتی در رت‌های نر. مجله علوم پزشکی رازی, 25(169), 48-55.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-4943-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595804
dc.description.abstractزمینه و هدف: اسفناج (Spinacia oleracea. L) اثرات آنتی­اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدآپوپتوتیک و محافظت­کننده عصبی دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره  هیدروالکلی اسفناج بر اختلال یادگیری و حافظه فضایی و اضطراب القاشده توسط استرس مزمن بی­حرکتی در موش­های صحرایی نر بالغ است. روش­ کار: 60 سر رت نر نژاد ویستار به 6 گروه  شامل  کنترل، اسفناج200 و اسفناج400 (که روزانه با عصاره هیدروالکلی اسفناج در دوزهای mg/kg 200 و 400 گاواژ شدند)، استرس (تحت 6ساعت استرس بی­حرکتی در روز به مدت 21 روز متوالی)، استرس-اسفناج200 و استرس-اسفناج400 (که علاوه بر استرس بی­حرکتی، عصاره اسفناج دریافت نمودند) تقسیم شدند. یادگیری و حافظه فضایی و اضطراب حیوانات به ترتیب توسط ماز آبی موریس و ماز بعلاوه مرتفع مورد بررسی قرار گرفت. یافته­ ها: استرس مزمن بی­حرکتی موجب اختلال در یادگیری و حافظه فضایی و بروز اضطراب شد. مدت زمان و مسافت سپری­شده برای رسیدن به سکوی پنهان در گروه­های استرس-اسفناج در مقایسه با گروه استرس کاهش معنی­داری داشت (به ترتیب 01/0 P< و  05/0P<). همچنین مصرف عصاره اسفناج، موجب افزایش معنی­دار مدت زمان و مسافت شناشده در ربع دایره هدف در مقایسه با گروه استرس شد (به ترتیب 01/0 P< و 05/0P<). مصرف هر دو دوز عصاره اسفناج به افزایش معنی­دار درصد ورود به بازوی باز و درصد زمان ماندن در بازوی باز در حیوانات گروه­های استرس-اسفناج در مقایسه با گروه استرس منجر گردید (به ترتیب 01/ 0P<  و 05/0P<). نتیجه ­گیری: عصاره اسفناج احتمالاً به علت محتوای غنی انتی­اکسیدانی، موجب بهبود یادگیری و حافظه فضایی و کاهش اضطراب در موش­های مواجه­شده با استرس بی­حرکتی می­شود.fa_IR
dc.format.extent425
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاسفناج (Spinacia oleracea L.)fa_IR
dc.subjectحافظهfa_IR
dc.subjectاضطرابfa_IR
dc.subjectاسترس بی‌حرکتیfa_IR
dc.subjectرت.fa_IR
dc.subjectفیزیولوژیfa_IR
dc.titleاثر عصاره اسفناج (Spinacia oleracea L.) بر اختلال حافظه و اضطراب القا شده توسط استرس مزمن بی‌حرکتی در رت‌های نرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentزنجان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue169
dc.citation.spage48
dc.citation.epage55


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد