• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 18, شماره 82
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 18, شماره 82
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثیرعصاره اتیل استاتی گیاه کلپوره بر میزان مصرف انرژی و پارامترهای چاقی در موش‌های صحرایی تغذیه شده با جیره غنی از سوکروز

    (ندگان)پدیدآور
    موسوی, سیده الههشهریاری, علیآهنگرپور, اکرمجلودار, عباس
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    361.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
      زمینه و هدف: مصرف کربوهیدرات­ها همراه با دریافت کالری بیش از حد سبب ابتلا به چاقی می­شود. در طب امروزی توجه زیادی به استفاده از گیاهان دارویی در درمان این بیماری ‏شده­است. کلپوره دارای اثرات هیپوگلیسمیک، هیپولیپیدمیک و آنتی­اکسیدانی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر عصاره اتیل­استات این گیاه که دارای خاصیت محافظتی بر کبد ‎ ‏و آنتی­اکسیدانی قوی می­باشد، برپارامترهای چاقی موش­های تغذیه شده با جیره غنی از ‏سوکروز است.   روش‌کار: در این مطالعه تجربی، تعداد 30 سر موش صحرایی نر در محدوده وزنی 20 ± 180 گرم انتخاب شد و در 4 ‎ ‏ گروه ‏شش تایی تیمار و یک گروه کنترل، به مدت 10 هفته با جیره حاوی 50 درصد سوکروز تغذیه شدند. در پایان هفته هشتم، 3 گروه تیمار روزانه mg/ kg ‏ ‎ 50، 100و 200 از عصاره ‏اتیل­استاتی گیاه کلپوره را به مدت دو هفته از طریق خوراکی دریافت می­کردند. یک گروه به عنوان گروه شاهد هیچ عصاره­ای دریافت نمی­کرد. پس از 10 هفته پرورش، موش­ها آسان­کشی شده و پارامترهای وزنی مورد ارزیابی قرار­گرفت. در بررسی و تحلیل آماری از نرم افزار آماری SPSS و آزمون آماری ANOVA استفاده گردید . نتایج به صورت میانگین و انحراف معیار محاسبه شده و با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه مقایسه شده و مقادیر P کوچکتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید.   یافته­ها: مطابق نتایج میزان دریافت غذا و انرژی در گروه کنترل نسبت به سایر گروه­ها به ترتیب افزایش و کاهش یافت. هم چنین وزن بدن و قلب و میزان چربی­های محوطه بطنی و هم چنین میزان هورمون لپتین در گروه شاهد در مقایسه با سایر گروه­ها افزایش قابل ملاحظه­ای یافته­است.از سوی دیگر مصرف عصاره اتیل­استاتی گیاه کلپوره با یک روند تقریبا وابسته به دوز سبب کاهش قابل ملاحظه پارامترهای چاقی نظیر وزن، چربی­های محوطه بطنی، وزن قلب و میزان هورمون لپتین گردید.   نتیجه­گیری: این پژوهش نشان داد که مصرف عصاره در دو دوز بالا به مدت 2 هفته سبب کاهش پارامترهای چاقی می­گردد.
    کلید واژگان
    1) عصاره اتیل استاتی
    2) کلپوره
    3) چاقی
    4) سوکروز
    5) موش صحرایی
    دامپزشکی

    شماره نشریه
    82
    تاریخ نشر
    2011-04-01
    1390-01-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه شهید چمران
    دانشگاه شهید چمران
    دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور
    دانشگاه شهید چمران

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1630-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595631

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب