مقایسه تأثیر یک برنامه تمرین درمانی و مصرف خوراکی زعفران بر مقادیر IL-6، TNF-a و کنترل گلایسمیک در زنان چاق دیابتی نوع 2
(ندگان)پدیدآور
رجبی, علیسیاه کوهیان, معرفتاکبرنژاد, علینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: هدف تحقیق حاضر مقایسه تأثیر یک برنامه تمرین درمانی و مصرف خوراکی زعفران بر مقادیر IL-6، TNF-a و کنترل گلایسمیک در زنان چاق دیابتی نوع 2 بود.
روش کار: روش تحقیق حاضر از نوع شبه تجربی، با طرح اندازهگیری مکرر بود. 48 زن چاق دیابتی نوع 2 بهصورت تصادفی به چهار گروه مساوی (زعفران+تمرین، تمرین+دارونما، زعفران، دارونما) تقسیم شدند. گروه زعفران+تمرین و تمرین+دارونما به مدت 8 هفته (سه جلسه در هفته، تمرین هوازی با شدت 60 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه) انجام دادند. دوز روزانه 400 میلیگرم پودر سرگل زعفران (یکبار در روز) به مدت دو ماه استفاده شد. دارونما، محتوی 400 میلیگرم آرد گندم بود. در ادامه متغیرهای IL-6 و TNF-a، گلوکز خون و HbA1c موردبررسی قرار گرفتند. از آزمون شاپیرو-ویلک، تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی و تحلیل واریانس یکراهه با تست تعقیبی LSD استفاده شد.
یافته ها: در مرحله پسآزمون نسبت به پیشآزمون در گروههای مداخله متغیر IL-6 و TNF-a، گلوکز خون و HbA1c کاهش معنیدار و نیز در مرحله پسآزمون بین گروه، زعفران+تمرین با تمرین+دارونما، زعفران+تمرین با زعفران، زعفران+تمرین با دارونما، زعفران با گروه دارونما اختلاف معنیدار بود (05/0p
کلید واژگان
دیابت نوع 2ورزش هوازی
زعفران
IL-6
TNF-a
طب ورزش
شماره نشریه
166تاریخ نشر
2018-04-011397-01-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایراندانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
دانشگاه تهران، تهران، ایران
شاپا
2228-70432228-7051




