نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنمکی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorرجبی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorسلطان دلال, محمد مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:10:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:10:15Z
dc.date.available1399-08-23T09:10:15Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:10:15Z
dc.date.issued2019-08-01en_US
dc.date.issued1398-05-10fa_IR
dc.identifier.citationنمکی, فاطمه, رجبی, زهرا, سلطان دلال, محمد مهدی. (1398). بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های سیتروباکتر جدا شده از طغیان های مواد غذایی. مجله علوم پزشکی رازی, 26(5), 9-17.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-5190-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595375
dc.description.abstractزمینه و هدف: بیماری‌های منتقله از غذا و مقاومت به عوامل ضدمیکروبی دو معضل جهانی بوده که روز بـه روز در حـال گسترش در دنیا می‌باشد. همچنین مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها منجر به مقاومت باکتری‌ها به خصوص نسبت به کارباپنم‌ها شده است. سیتروباکتر یک باکتری فرصت‌طلب است که مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها در این باکتری در حال ظهور بوده و درمان را دچار چالش کرده است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی گونه‌های سیتروباکتر جدا شده از طغیان‌های مواد غذایی بوده است. روش بررسی: از بین 704 نمونه طغیان غذایی، 84 جدایه سیتروباکتر با استفاده از روش‌های میکروب‌شناسی، تست‌های افتراقی و کیت API-20E جدا‌سازی و شناسایی شد. حساسیت آنتی‌بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن با آنتی‌بیوتیک‌های (Mast,UK) آمپی سیلین، جنتامایسین، سیپروفلوکساسین، کلرامفنیکل، کوتریموکسازول، آزترونام، ایمی پنم، مروپنم بر روی محیط مولر هینتون آگار انجام شد. یافته‌ها: حدود 12% از موارد اسهال ناشی از سیتروباکتر با گونه غالب فروندی بود. (9/42%) 36 جدایه از مردان و (1/57%) 48 جدایه از زنان جدا شد. بیشترین و کمترین حساسیت آنتی‌بیوتیکی به ترتیب به مروپنم (100%) و آمپی سیلین (57%) تعلق داشت. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که نظارت بر مقاومت ضدمیکروبی در سیتروباکتر امری ضروری است. با توجه به حضور 12% سیتروباکتر در طغیان‌های غذایی، باید نسبت به تجویز و مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها اقدام مؤثری انجام شود.fa_IR
dc.format.extent893
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسیتروباکترfa_IR
dc.subjectمقاومت آنتی بیوتیکیfa_IR
dc.subjectطغیان مواد غذاییfa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژیfa_IR
dc.titleبررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های سیتروباکتر جدا شده از طغیان های مواد غذاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران،fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران، و مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue5
dc.citation.spage9
dc.citation.epage17


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد