| dc.contributor.author | نمکی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رجبی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلطان دلال, محمد مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:10:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:10:15Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:10:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:10:15Z | |
| dc.date.issued | 2019-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نمکی, فاطمه, رجبی, زهرا, سلطان دلال, محمد مهدی. (1398). بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های سیتروباکتر جدا شده از طغیان های مواد غذایی. مجله علوم پزشکی رازی, 26(5), 9-17. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5190-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595375 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: بیماریهای منتقله از غذا و مقاومت به عوامل ضدمیکروبی دو معضل جهانی بوده که روز بـه روز در حـال گسترش در دنیا میباشد. همچنین مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها منجر به مقاومت باکتریها به خصوص نسبت به کارباپنمها شده است. سیتروباکتر یک باکتری فرصتطلب است که مقاومت به آنتیبیوتیکها در این باکتری در حال ظهور بوده و درمان را دچار چالش کرده است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی گونههای سیتروباکتر جدا شده از طغیانهای مواد غذایی بوده است.
روش بررسی: از بین 704 نمونه طغیان غذایی، 84 جدایه سیتروباکتر با استفاده از روشهای میکروبشناسی، تستهای افتراقی و کیت API-20E جداسازی و شناسایی شد. حساسیت آنتیبیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن با آنتیبیوتیکهای (Mast,UK) آمپی سیلین، جنتامایسین، سیپروفلوکساسین، کلرامفنیکل، کوتریموکسازول، آزترونام، ایمی پنم، مروپنم بر روی محیط مولر هینتون آگار انجام شد.
یافتهها: حدود 12% از موارد اسهال ناشی از سیتروباکتر با گونه غالب فروندی بود. (9/42%) 36 جدایه از مردان و (1/57%) 48 جدایه از زنان جدا شد. بیشترین و کمترین حساسیت آنتیبیوتیکی به ترتیب به مروپنم (100%) و آمپی سیلین (57%) تعلق داشت.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که نظارت بر مقاومت ضدمیکروبی در سیتروباکتر امری ضروری است. با توجه به حضور 12% سیتروباکتر در طغیانهای غذایی، باید نسبت به تجویز و مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها اقدام مؤثری انجام شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 893 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | سیتروباکتر | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت آنتی بیوتیکی | fa_IR |
| dc.subject | طغیان مواد غذایی | fa_IR |
| dc.subject | میکروبیولوژی | fa_IR |
| dc.title | بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی گونه های سیتروباکتر جدا شده از طغیان های مواد غذایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران، | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران، و مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 9 | |
| dc.citation.epage | 17 | |