| dc.contributor.author | حقیقت, ندا | fa_IR |
| dc.contributor.author | وفا, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اقتصادی, شهریار | fa_IR |
| dc.contributor.author | حیدری, ایرج | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, آغا فاطمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:08:51Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:08:51Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:08:51Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:08:51Z | |
| dc.date.issued | 2013-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حقیقت, ندا, وفا, محمدرضا, اقتصادی, شهریار, حیدری, ایرج, حسینی, آغا فاطمه. (1392). بررسی اثر توکوترینول افزوده شده به روغن کلزا بر شاخص های گلیسمی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور. مجله علوم پزشکی رازی, 20(109), 52-61. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2659-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595262 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف:
توکوترینولها (Tocotrienols) که در گذشته به دست فراموشی سپرده شده
بودند، امروزه به علت اثرات آنتی اکسیدانی و غیر آنتی اکسیدانی مورد توجه قرار
گرفته اند. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف روغن کلزا غنی شده
با mg 200 توکوترینول برکنترل گلیسمی و استرس اکسیداتیو بیماران دیابتی نوع 2 انجام
شد. روش کار: در
این کارآزمایی بالینی 50 بیمار دیابتی نوع2 (قند خون ناشتا > 126mg/dl) به طور تصادفی
به دو گروه (مداخله و کنترل) تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 15 گرم روغن کلزا غنی
شده با mg200 توکوترینول (T3) و گروه کنترل همان میزان روغن کلزا بدون توکوترینول دریافت کردند.
نمونه خون افراد در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع آوری گردید و قند خون ناشتا،
انسولین، شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR = Homeostasis Model Assessment for
Insulin Resistance)، مالون دی آلدئید (MDA=Malon Di Aldehyde) و ظرفیت تام آنتیاکسیدانی (Total Antioxidant
Capacity =TAC) اندازه گیری شدند. در ابتدا و انتهای مطالعه وضعیت آنتروپومتری، سطوح
فعالیت بدنی، دریافت مواد غذایی نیز برآورد شد و بین دو گروه مقایسه گردید. یافته ها: در
گروه مداخله FBS، TAC و MDA به طور قابل توجهی 20، 25 و 35 درصد
کاهش یافت و همچنین در پایان مطالعه دو گروه تفاوت آماری معنی داری داشتند (05/0p <). سطوح HOMA_IR در گروه مداخله کاهش یافت، اما در حد
معنی دار نبود و در سطوح انسولین تغییری مشاهده نشد. نتیجهگیری:
اطلاعات به دست آمده از این مطالعه پیشنهاد کننده این مطلب است که توکوترینول میتواند
شاخصهای وضعیت گلیسمی و استرس اکسیداتیو را بهبود بخشد، اما اثر آن بر حساسیت
انسولینی نیاز به مطالعات آینده دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 370 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | توکوترینول | fa_IR |
| dc.subject | وضعیت گلیسمی | fa_IR |
| dc.subject | استرس اکسیداتیو | fa_IR |
| dc.subject | دیابت نوع 2. | fa_IR |
| dc.subject | علوم تغذیه | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر توکوترینول افزوده شده به روغن کلزا بر شاخص های گلیسمی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 109 | |
| dc.citation.spage | 52 | |
| dc.citation.epage | 61 | |