نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحقیقت, نداfa_IR
dc.contributor.authorوفا, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorاقتصادی, شهریارfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, ایرجfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, آغا فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:08:51Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:08:51Z
dc.date.available1399-08-23T09:08:51Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:08:51Z
dc.date.issued2013-07-01en_US
dc.date.issued1392-04-10fa_IR
dc.identifier.citationحقیقت, ندا, وفا, محمدرضا, اقتصادی, شهریار, حیدری, ایرج, حسینی, آغا فاطمه. (1392). بررسی اثر توکوترینول افزوده شده به روغن کلزا بر شاخص های گلیسمی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور. مجله علوم پزشکی رازی, 20(109), 52-61.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-2659-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595262
dc.description.abstract زمینه و هدف: توکوترینول‌ها (Tocotrienols) که در گذشته به دست فراموشی سپرده شده بودند، امروزه به علت اثرات آنتی اکسیدانی و غیر آنتی اکسیدانی مورد توجه قرار گرفته اند. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف روغن کلزا غنی شده با mg 200 توکوترینول برکنترل گلیسمی و استرس اکسیداتیو بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد.  روش کار: در این کارآزمایی بالینی 50 بیمار دیابتی نوع2 (قند خون ناشتا > 126mg/dl) به طور تصادفی به دو گروه (مداخله و کنترل) تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 15 گرم روغن کلزا غنی شده با mg200 توکوترینول (T3) و گروه کنترل همان میزان روغن کلزا بدون توکوترینول دریافت کردند. نمونه خون افراد در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع آوری گردید و قند خون ناشتا، انسولین، شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR = Homeostasis Model Assessment for Insulin Resistance)، مالون دی آلدئید (MDA=Malon Di Aldehyde) و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی (Total Antioxidant Capacity =TAC) اندازه گیری شدند. در ابتدا و انتهای مطالعه وضعیت آنتروپومتری، سطوح فعالیت بدنی، دریافت مواد غذایی نیز برآورد شد و بین دو گروه مقایسه گردید.  یافته ها: در گروه مداخله FBS، TAC و MDA به طور قابل توجهی 20، 25 و 35 درصد کاهش یافت و همچنین در پایان مطالعه دو گروه تفاوت آماری معنی داری داشتند (05/0p <). سطوح HOMA_IR در گروه مداخله کاهش یافت، اما در حد معنی دار نبود و در سطوح انسولین تغییری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: اطلاعات به دست آمده از این مطالعه پیشنهاد کننده این مطلب است که توکوترینول می‌تواند شاخص‌های وضعیت گلیسمی و استرس اکسیداتیو را بهبود بخشد، اما اثر آن بر حساسیت انسولینی نیاز به مطالعات آینده دارد. fa_IR
dc.format.extent370
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectتوکوترینولfa_IR
dc.subjectوضعیت گلیسمیfa_IR
dc.subjectاسترس اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2.fa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleبررسی اثر توکوترینول افزوده شده به روغن کلزا بر شاخص های گلیسمی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کورfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue109
dc.citation.spage52
dc.citation.epage61


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد