نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبحرالعلومی, سمانه الساداتfa_IR
dc.contributor.authorشیدفر, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorجزایری, شیماfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, وحیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:07:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:07:26Z
dc.date.available1399-08-23T09:07:25Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:07:26Z
dc.date.issued2014-02-01en_US
dc.date.issued1392-11-12fa_IR
dc.identifier.citationبحرالعلومی, سمانه السادات, شیدفر, فرزاد, جزایری, شیما, حسینی, وحید. (1392). بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون خالص بر شاخص های تن سنجی و آمینوترانسفرازها در بیماران کبد چرب غیرالکلی دارای رژیم کاهش وزن. مجله علوم پزشکی رازی, 20(116), 66-77.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-2946-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595153
dc.description.abstract زمینه و هدف: سطوح بالای آنزیم های کبدی مارکرهای استئاتوز کبدی و سندرم متابولیک هستند. امروزه ارتباطی مستقل از سایر جنبه های سندرم متابولیک، میان افزایش سطوح آمینوترانسفرازها با مشکلات قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی  (NAFLD) (Non Alcoholic Fatty Liver Disease) دیده شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات روغن زیتون بر آنزیم های کبدی ALT و AST و شا خص های تن سنجی در بیماران NAFLD دارای رژیم کاهش وزن است. روش کار: این کارآزمایی بالینی تصادفیِ روی 50 بیمار مبتلا به NAFLD به مدت 12 هفته انجام شد. ابتدا بیماران به طور تصادفی به دو گروه الف (دریافت کننده 20% انرژی مورد نیاز روزانه از روغن زیتون بکر) و گروه ب (دریافت کننده روغن مصرفی معمول خود) تقسیم شدند. همه بیماران تحت رژیم کم کالری قرار گرفتند. ارزیابی خوراک، شاخص های تن سنجی و سطوح سرمی آنزیم های ALT (Alanin aminotransferase) وAST  (Aspartate aminotransferase) در شروع و پایان هفته دوازدهم اندازه گیری شد. یافته‌ها: در انتهای مطالعه کاهش معنی دار وزن، دور کمر و BMI در هر دو گروه دیده شد (05/0>P). اما بین دو گروه اختلاف آماری معنی دار وجود نداشت. همچنین سطح آنزیم های ALT وAST در گروه الف نسبت به گروه ب به طور معنی دار کاهش یافت (05/0>P).  نتیجه گیری: مصرف رژیم غذایی غنی از روغن زیتون در کنار کاهش وزن ملایم، سبب تقویت اثرات مطلوب کاهش وزن در کاهش آنزیم های کبدی می‌گردد.  fa_IR
dc.format.extent374
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectروغن زیتون بکرfa_IR
dc.subjectکبد چرب غیر الکلیfa_IR
dc.subjectآمینو ترانسفرازهاfa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleبررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون خالص بر شاخص های تن سنجی و آمینوترانسفرازها در بیماران کبد چرب غیرالکلی دارای رژیم کاهش وزنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue116
dc.citation.spage66
dc.citation.epage77


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد