نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorآزادبخت, لیلاfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل‌زاده, احمدfa_IR
dc.contributor.authorسهراب, گلبنfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:06:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:06:46Z
dc.date.available1399-08-23T09:06:46Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:06:46Z
dc.date.issued2004-03-01en_US
dc.date.issued1382-12-11fa_IR
dc.identifier.citationمیرمیران, پروین, آزادبخت, لیلا, اسماعیل‌زاده, احمد, سهراب, گلبن, عزیزی, فریدون. (1382). تعیین شاخصهای پیش‌بینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد بزرگسال تهرانی. مجله علوم پزشکی رازی, 10(37), 789-797.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-229-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/595099
dc.description.abstractبیماریهای قلبی ـ عروقی همچنان یک مشکل عمده بهداشتی و اجتماعی در کشور ما محسوب می‌شود. مطالعات زیادی به بررسی عوامل خطر این بیماری پرداخته‌اند که تعدادی از آنها رابطه عوامل مختلف تغذیه‌ای و غیرتغذیه‌ای را با این بیماری بیان کرده‌اند. هدف از این بررسی تعیین شاخصهای پیش‌بینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد ساکن منطقه 13 تهران بوده است. از بین افراد مورد بررسی در مطالعه قند و لیپید تهران، دریافتهای غذایی افراد به روش 2 روز یادآمد بطور تصادفی ارزیابی و ثبت گردید. پس از حذف افراد کم گزارش‌ده و بیش‌گزارش‌ده، 486 فرد بزرگسال بالای 20 سال در مطالعه باقی ماندند. در این افراد اطلاعات مربوط به تن‌سنجی (قد و وزن) و مصرف دخانیات، سطح تحصیلات، فشار خون و سطح چربیهای خون جمع‌آوری شد و جهت تعیین عوامل خطر بیماری قلبی ـ عروقی از مدل رگرسیون خطی و روش گام به گام استفاده گردید. براساس نتایج به دست آمده BMI ( Body mass Index ) و WHR ( Wast to hip Ratio ) با افزایش سن در زنان افزایش یافته بود(به ترتیب 01/0 P< و 05/0 P< ). توزیع افراد در گروههای مختلف سنی از نظر سیگار کشیدن و سطح تحصیلات متفاوت بود. نتایج حاصل از مدل رگرسیون خطی ارتباط قوی و مثبتی را بین BMI و کربوهیدرات مصرفی با تری‌گلیسرید(به ترتیب 05/0 P< ، 6= β و 05/0 P< ، 4/2= β ) همچنین ارتباط قوی و مثبتی را بین وزن و سن و کلسترول مصرفی با LDL (05/0 P< ، 1/1= β و 05/0 P< ، 6/1= β و 01/0 P< ، 7/0= β ) نشان داد. در این مطالعه مشاهده شد که تعدادی از عوامل تغذیه‌ای و غیرتغذیه‌ای با بعضی از عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی در جامعه مورد بررسی، در ارتباط هستند که توجه به این عوامل جهت پیشگیری و کاهش بروز بیماریهای ذکر شده از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent226
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subject: 1 – شاخصهای پیشگویی کنندهfa_IR
dc.subject2 – عوامل خطرfa_IR
dc.subject3 – بیماری قلبی عروقیfa_IR
dc.subject4 – عوامل تغذیه‌ایfa_IR
dc.subject5 – عوامل غیرتغذیه‌ایfa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleتعیین شاخصهای پیش‌بینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد بزرگسال تهرانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue37
dc.citation.spage789
dc.citation.epage797


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد